Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: D80, d90, d5000

Domyślnie

raczej cytat z ogłoszenia moim zdaniem!
    posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum

Oszczędny w słowach Awatar Francis
    Miasto
    Chełm Śląski

Domyślnie

To są oferty z aukcji internetowej a nie oferty sprzedaży na forum.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Radzyń Podlaski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Francis Zobacz posta
    chodzi mi głównie o zdjęcia typowo plenerowe, krajobrazy itd. Co sądzicie o zakupie używanego Nikona D80 ?

jeśli nie potrzebujesz wysokiego ISO bierz 80 i do tego coś jasnego np tokinę 11-16 w 4 sie wyrobisz.
    zestaw do krajobrazu - rewelacja

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Owidz koło STG

Domyślnie

wlasnie sprzedalem mojego d40 (nadazyla sie dobra okazja a i tak myslalem o zmianie puszki)no i wlasnienie nie mam poojecia co teraz kupic,na d90 mnie nie stac bylem przekonany zeby kupic d80 ale zobaczylem d5000 no i dalej dylemat,wiem ze ma matryce z d90 ale nie podepne 50tki,nie jestem przekonany do tego obracanego monitora :/ a moze dozbierac do d90?

Domyślnie

na d5000 uważać ze względu na akcję serwisową bo wadliwe egz są ponoć w sprzedaży...

imho dozbierać na d90
    Pozdrawiam
    Tomek

Oszczędny w słowach Awatar arseniq
    Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

po co czekać ;P kup na raty - ja tak kupiłem moją pierwszą lustrzanke - inaczej dłuuugo był odkładał kase
    Jakaś puszka i jakieś szkło ale ciężkie jak cholera :P

Domyślnie

mateuszu sam posiadalem D40 i zastanawialem sie nad D5000 a D90 , bardzo mnie "krecil" ten ekran obrotowy wybralem jednak D90 i niezaluje ani troszke , obsluga aparatu piekna , pieknie lezy w dloniach w porownaniu z D40 , po prostu rewelacja jest, jesli mialbys okazje brac D90 to bierz czy teraz czy nieco pozniej tez poczekalem nieco dluzej az w koncu od 7 dni jestem "Happy"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlopis Zobacz posta
    Zdecydowanie D80 i przede wszystkim szeroki zoom np. Sigma10-20, Tamron10-24, ale tak już koledzy radzili.
    Argument który padł w tej dyskusji, lepsze wysokie ISO w D90, przy tego typu fotografii ustępuje przed optyką, ale to jest moje zdanie.
    A ja chciałbym się z Twoim zdaniem zgodzić

Na niskich czułościach matryca w D80 zachowuje się rewelacyjnie. Do krajobrazu to do tego tylko szkło dobre potrzebne.
    Może nowy DX Nikkor 10-24 3,5-4,5? Tyle, że budżet możesz przekroczyć, bo samo szkło lekko ponad 3kzł.
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Domyślnie

nie patrz na marketing w D5000, wazniejsze sa gabaryty body oraz latwiejszy dostep do wielu opcji, na dluzsza mete latanie po menu mija sie z celem, wiec D90 wydaje sie najlepszy, szczegolnie ze wzgledu na wyswietlacz jednak co do jakosci fotek to pamietaj ze najwazniejsze i tak sa szkla, jak przyoszczedzisz to stracisz na jakosci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Francis Zobacz posta
    chodzi mi głównie o zdjęcia typowo plenerowe, krajobrazy itd. Co sądzicie o zakupie używanego Nikona D80 ?
    Zacznij od szkla, a to co zostanie przeznacz na body

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów