Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: stałka

Domyślnie

Ciekawe jak będzie z celnością,ta Sigma nie ma dobrej opinii,też chciałem ją nabyć,ale jak trochę o niej poczytałem tu na forum,to skutecznie wyleczyłem się z niej.

Domyślnie

ja z kolei mam ta sigme i jestem zachwycony. Ile ludzi , tyle opinii :P
    Jak zaczalem robic nia zdjecia a nie testy typu bateryjki to o problemie nietrafiania AF praktycznie zapomnialem.
    Ostatnio edytowane przez domelmel ; 23-09-2009 o 13:21

Domyślnie

to miałeś szczęście że trafiła się dobra sztuka a wybierałeś z kilku,czy kupiłeś tak w ciemno jedną sztukę ?

Domyślnie

Jak do wnętrz to zdecydowanie 35mm. Mam 50 i często brakuję mi czegoś szerszego.

Domyślnie

Wow wychodzi na to że jestem chyba ewenementem bo doradzę 50'tkę mam 50/1.8 i jeśli bym ją zmienił to co najwyżej na f1.4 a nie szerszą ogniskową mam też 24-70 i po przeanalizowaniu exifów wyszło mi że najwięcej foto robię na ogniskowych 42-48mm (z mocną przewagą 48mm (dlaczego 48 a nie 50 to nie wiem - jakoś zawsze taką dobieram )) i dla mnie 50mm na DX to nie jest za wąsko a raczej optymalnie (24-70 też jest dla mnie lepszym zakresem pod DX niż 17-55 ) tak więc ja chyba jako pierwszy polecę 50/1.8 ale oczywiście każdemu wg potrzeb - najlepiej podpiąć i zobaczyć bo później będzie albo za szeroko albo za wąsko
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów