Szukaj
Wypas! Zdecydowanie 1nka, szkoda że trochę za brakło kontrastu i zrobiłbym trochę zimniej (chyba, że to mój monitor).
Ogólnie ekstra!
D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D
Ogólnie pięknie.
Co do jedynki to mam pytanie, bo w makijażu chyba podobnie jak w fotografii jest ta sama zasada, że podkreśla się albo oczy, albo usta. Podkreślenie obu elementów bywa kłopotliwe. Tak jest w tym przypadku. Fotografia świetna, ale ten element mi trochę nie gra. Podobnie jak szum na policzku - ponieważ jest widoczny jedynie na tym małym fragmencie zdjęcia. Trochę słabo wyszedł koniec nosa, jasno, kontrastuje bardzo z ciemną koronką. Możnaby poeksperymentować czy nie będzie korzystniej minimalnie odzyskać szczegółów ze świateł w tym miejscu. Trochę brak dalszego oka.
Dwójka przez utratę koloru zagubiła walkę między ustami i oczami - i dobrze. Świetne zdjęcie i znów dwie, tym razem drobne uwagi. Pierwsza to nogi. Albo inna konwersja do monochromii, albo należałoby je trochę wygładzić, bo tu wyszły trochę plamiasto. No i druga już subiektywna uwaga, to kadr - przyciąłbym lewą stronę, do prawie kwadratu, powiedzmy 6x5.
Oj tak, 1ka jest super. Zdecydowanie dobry zestaw.
Jedynka do mnie przemawiaPrzy dwójce uderza piorunująca obróbka. Generalnie ładny set.
BTW. Witamy (WRESZCIE) Nattaly K. na forum NikonaWiele słyszałem o wyczynach i tu mamy kolejny przykład dobrej roboty
![]()
Zwyczajny jak kiełbasa.
Ale Natalia jest na tym forum od dawna, dłużej niż tyJej stary profil to Natty.nauru
Zarejestrowała sie jak widzę ponownie pod innym loginem.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ha widzisz, ja jako prosty człowiek nie natknąłem się na twórczość Natalii pod innym profilem, a może natknąłem tylko nie dane mi było sądzić, że to właśnie onaTak czy siak Bóg Ci zapłać za wyprowadzenie z karygodnego błędu z mojej strony
A żeby nie było off topic napiszę, że ładne zdjęcia![]()
Zwyczajny jak kiełbasa.
1 wymiatajak dla mnie ...
NIKON D700 /\ T28-75/2.8 /\ N50/1.8 /\ N85/1.8 /\ N100/2.8 /\ S70-200/2.8 /\ SB900 /\ ITD
www.fotorobert.com.pl
1 super !
|D300||MB-D10||24-70 f/2.8||70-200 f2.8||sb800|
Na technice się nie znam, ale: zdjęcia są dowodem jak za pomocą prostego rekwizytu (kawałek koronki, kapelusz) można zbudować niepowtarzalny klimat.
NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1
Skontaktuj się z nami