Close

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 141

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streetfighter69 Zobacz posta
    Jak widze, wiesz lepiej ode mnie, ile czasu spedzilem na uzywaniu szkiel, o ktorych pisze, jak rowniez ile czasu potrzeba mi, aby obiektywnie ocenic dane szklo. Jezeli Ty potrzebujesz na to miesiecy czy lat to wnioskuje, ze jestes uposledzony albo w percepcji, albo w wyciaganiu wnioskow. Mnie czesto wystarczy kilka dni na dokladna ocene obiektywu pod katem moich potrzeb, oczywiscie bez przeprowadzania laboratoryjnych testow, badania MTF itp. bo to moge z latwoscia odnalezc np. na www.optyczne.pl.
    Jesteś przekonany że testy o których piszesz można nazwać obiektywnymi ? No to już bardzoiej obiektywne chyba jednak są te z www.optyczne.pl, bo Twoje mogą być tylko subiektywne.
    Chciałem napisac coś jeszcze ale ugryzłem się w jęzor a własciwie palec
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Jesteś przekonany że testy o których piszesz można nazwać obiektywnymi ? No to już bardzoiej obiektywne chyba jednak są te z www.optyczne.pl, bo Twoje mogą być tylko subiektywne.
    Chciałem napisac coś jeszcze ale ugryzłem się w jęzor a własciwie palec
    Pawel, nie robie obiektywnych testow w stylu optycznych. I pewnie bardzo niewiele osob na tym forum je robi. Czy to znaczy, ze nie wolno mi sie wypowiadac na dany temat? Idac tym tokiem myslenia, zaledwie garstka osob moglaby tu wyrazac swoje zdanie. Nie uwazasz, ze to troche przesada? Ja, uzywajac danego sprzetu, sprawdzam go dla siebie, pod moim katem, subiektywnie, ale zachowujac odniesienie do obiektywnych cech tego sprzetu, na tyle, na ile pozwala mi na to wiedza i warunki zewnetrzne. I zauwaz, ze nie mowie, ze np. ten obiektyw jest najlepszy dlatego, ze jest najlepszy, tylko staram sie to jakos uzasadnic, na podstawie wiedzy z netu i wlasnych doswiadczen. Jestem przekonany, ze wiekszosc z Was, drodzy koledzy, postepuje dokladnie w ten sam sposob.

Kolego Photoartbox, jak chcesz to dodam sobie w mojej stopce ze trzy L-ki... Bede wowczas dla Ciebie bardziej wiarygodny
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Wstaw tu kilka zdjec z tych wszystkich obiektywow o ktorych tyle sie wymadrzales, oczywiscie wlasnego autorstwa, to Cie przeprosze
    Wreszcie rozmowa nabiera merytorycznej wartosci. Gdybys od razu tak zaczal, to nie byloby zamieszania. I nie mow, ze Cie obrazilem, bo pierwszy podwazyles moje kompetencje na podstawie mojej stopki (i posiadanego Tamrona), a na moja grzeczna odpowiedz i wytlumaczenie zareagowales kolejna prowokacja.

Prosze bardzo, wstawie specjalnie dla Ciebie dwa zdjecia, wykonane kolejno 70-200/2.8 IS i 70-200/4 IS. Nie doszukuj sie w nich wartosci artystycznych, bo sa to zdjecia zupelnie przypadkowe, z sesji testowej, ktore akurat mam w tej chwili pod reka. Cala baze zdjec mam w Norwegii, a obecnie jestem w Polsce i mam tu zaledwie kilka zdjec, dosc przypadkowych, mozna powiedziec. No ale niech posluza za przyklad. Exify oczywiscie zachowane.

70-200/2.8 IS:

70-200/4 IS:

Jesli bardzo chcesz to przesle Ci zdjecia z innych szkiel Canona po powrocie do Norwegii.

Pozdrawiam.

Domyślnie

No i się z ciekawej dyskusji zrobiła pyskówka .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

I niby co z tych zdjęć wynika?
    D800

Domyślnie

Co chcecie, zdjęcia bardzo ładne

Domyślnie

Sorry, obcielo dane o obiektywie w exifach. Wklejam poprawione.

70-200/2.8 IS:

70-200/4 IS:

Domyślnie

Ludzie, sobota wieczór jest, wypijcie sobie piwko i zrelaksujcie się po ciężkim (jeśli był, ale jeśli nie było, to też) tygodniu
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

Dalej nie wiem czego te zdjęcia dowodzą.
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Dalej nie wiem czego te zdjęcia dowodzą.
    Maki, koniecznie musisz podtrzymywac napiecie, nie? Photoartbox zarzucil mi, ze nigdy nie mialem w reku szkiel, o ktorych pisalem, po czym poprosil o pokazanie jakichs zdjec z tych obiektywow, jesli takowe posiadam. Wstawilem wiec to, co mam pod reka, aby spelnic jego zyczenie. Te zdjecia dowodza wiec, ze mialem w reku te obiektywy, jak rowniez to, ze nie fotografowalem nimi polek sklepowych w Foto Joker, tylko byly one uzywane przeze mnie na sesji w studio. Jezeli jeszcze czegos nie wiesz, Maki, to znaczy, ze nie sledziles watku.

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów