Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: D300 i paprochy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A ciekawostka taka.D300 17-55 ,dosc szybkie ruchy pirscieniem zoom i wyraznie czuje "powiew" na lewym policzku z rzedu przyciskow.Dla zwiekszenia "ISO" polecam zwilzyc policzek odrobina wody.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    A ciekawostka taka.D300 17-55 ,dosc szybkie ruchy pirscieniem zoom i wyraznie czuje "powiew" na lewym policzku z rzedu przyciskow.Dla zwiekszenia "ISO" polecam zwilzyc policzek odrobina wody.
    Ciekawe spostrzeżenie - na pewno sprawdzę
    Nikon D750, D300, D80 :Nikkor AF-S 24-70 f2.8 G ED, AF-S 35 mm f/1,8 G, 50mm f/1.8D, AF-S DX VR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED, Samyang 8mm f/3,5 IF MC Fish-eye

Domyślnie

Widocznie działa jak pompka, ale tylna soczewka się nie przemieszcza, więc nie powinno być sprężania.
    Może masz wachlarz między palcami

Domyślnie

Pinokio-to moj 17-55 jakis lewy chyba bo u mnie tylna soczewka chodzi jak tlok w parowozie...

Domyślnie

Witam!
    Właśnie zobaczyłem pod wyświetlaczem W D300 kilka paproszków.
    Może znacie jakieś sposoby "uszczelnienia", aby zapobiec dalszemu "zasyfianiu", bo do serwisu, z takiej przyczyny, boję się oddawać. Myślę, że może lepiej by było, sprobować jakiegoś innego sposobu.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Sławek

Domyślnie

Mam takie pytanie z innej beczki - jak macie włączony odkurzacz matrycy, na żadanie czy przy wł/wył aparatu?
    D300 + MB-D10 + N50 + N85 + N17-55 + N70-300 + N70-200 + SB800 + CaptureNX

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław/Barcelona

Domyślnie

Widac problem nie dotyczy tylko modelu D300. Brawo Nikon! ;]

Domyślnie

Witam!
    Macie może jakieś pomysły, jak uszczelnić wyświetlacz (jeśli jest taka możliwość), aby do wnętrza nie dostawały się paprochy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimnull Zobacz posta
    Witam
    Stało mi się coś czego się nie spodziewałem, bo ponoć uszczelniony.

Nie wiem jakim cudem, ale pomiędzy wyświetlacz a szybkę dostały się jakieś paprochy, drobny kurz.
    Aparat nigdy nie upadł, ani nie jest eksploatowany w jakichś szczególnie ciężkich warunkach, na razie mi to za bardzo nie przeszkadza ale kurzu przybywa i wygląda to na jakąś lukę/wadę w uszczelnieniu , jeszcze parę miesięcy gwarancji jest i myślę, że to gwarancji podlega (ale mogę się mylić).
    Czy miał ktoś może z was podobny problem?

Pozdrawiam
    Przeciez pomiedzy oslonka a samym wyswietlaczem nie ma zadnego uszczelnienia, tak wiec ma prawo dostac sie tam jakis syfek. Co innego, gdybys znalazl taki balagan wewnatrz body...
    Pozdrawiam

Domyślnie

ehm, Robsonek masz jakąś dziwną wersję D300, u mnie jest wyświetlacz, szybka i plastikowa osłona.
    Pomiędzy wyświetlaczem a szybką, wyraźnie napisałem (przynajmniej tak mi się wydawało) pojawiły się paprochy.
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów