Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: D300 i paprochy

Domyślnie D300 i paprochy

Witam
    Stało mi się coś czego się nie spodziewałem, bo ponoć uszczelniony.

Nie wiem jakim cudem, ale pomiędzy wyświetlacz a szybkę dostały się jakieś paprochy, drobny kurz.
    Aparat nigdy nie upadł, ani nie jest eksploatowany w jakichś szczególnie ciężkich warunkach, na razie mi to za bardzo nie przeszkadza ale kurzu przybywa i wygląda to na jakąś lukę/wadę w uszczelnieniu , jeszcze parę miesięcy gwarancji jest i myślę, że to gwarancji podlega (ale mogę się mylić).
    Czy miał ktoś może z was podobny problem?

Pozdrawiam
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Do serwisu oddaj póki jest jeszcze na gwarancji wszak producent podaje, że korpus jest uszczelniony.
    Nikon D750 | Nikkor AF-S 70-200 F4 VR | Nikkor AF-S 35 1:1.8G | Nikkor AF-S 50 1:1.4G | Σ 24-70 2.8 HSM | SB-900

Domyślnie

uszczelniony ale nie z tej strony
    trochę zabawek nikona

Oszczędny w słowach Awatar Marucha07
    Miasto
    Tarnów / Berlin

Domyślnie

Miałem (mam?) dokładnie taki sam problem: po dłuższej sesji zdjęciowej na budowie (pył, kurz, wiatr) stwierdziłem ze zdumieniem obecność całej masy pyłków pod szybką wyświetlacza. Serwis Nikona w Berlinie trochę grymasił, ale w końcu wyświetlacz wyczyścił i - podobno - uszczelnił. W ramach gwarancji.
    Na razie jest w porzo...

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał i skorzystał z przywilejów gwarancji. Skoro korpus jest uszczelniony to takie rzeczy miejsca mieć nie powinny. Sam mam ten sam korpus, na szczęście u mnie problem nie wystąpił, ale jak tylko wystąpi nie zamierzam czekać ani chili i udać się na ul. Postępu

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi, zobaczymy co na to serwis
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Kurcze, to moje D200 ma prawie 3 lata i nie ma mowy o takich rzeczach. Czyżby D300 była gorzej uszczelnione? Zastanawiam się jak jest z uszczelnieniem w D300s, gdzie są otwory mikrofonu.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Zastanawiam się jak jest z uszczelnieniem w D300s, gdzie są otwory mikrofonu.
    Pozdr.
    ... i otwory głośniczka, jeszcze większe niż te od mikrofonu z zewnątrz nie widać, aby były jakkolwiek zabezpieczone....
    D300s, N 17-55/2.8, N 70-210/4-5.6, SB-800

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

U mnie na szczęście po roku ekspoatacji w różnych warunkach coś takiego nie wystąpiło... Ale to rzeczywiście niepokojące zjawisko...

Domyślnie

To jest dowód na prawidłową pracę strzepywaczki kurzu z matrycy,który gdzieś musi być składowany
    D300

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów