Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: W cementowni

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie W cementowni

Witam,

Tym razem z Sylwią wybraliśmy się na teren starych pomieszczeń w Będzinie na terenie starego zakładu.

Serdecznie dziękuję za obejrzenie zdjęć i Pozdrawiam!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Hey!
    Wyszło bardzo ładnie. Czym doświetlałeś?
    Niedaleko masz do Piekar Śląskich a tam opuszczona kopalnia Rozalia, bardzo podobne lub lepsze klimaty. Ciekawe, bardzo przestrzenne pomieszczenia, otwarte korytarze itp.
    Btw. a gdzie tą cementownię wyczaiłeś?

Domyślnie

Cementownia jest w Bedzinie-Grodźcu. Od Ciebie z Piekar to nie daleko. Prosto przez Wojkowice, i wjeżdżasz do tej dzielnicy. A tam, kogo bys nie spytal, to kazdy powie jak dokladnie trafic. Faktycznie super miejsce na sesyjke foto. Sm tam fociłem z moim synem. Pzdr.
    P.S.
    Moze podasz dokladniejsze namiary na te opuszsczona kopalnie. Zainteresowal mnie ten temat, a tez mam nie daleko.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Budynki kopalni znajdują się przy ulicy Dąbrówki w Dąbrówce Wielkiej. Czasami odbywają się tam gry w paintballa dlatego warto wcześniej sprawdzić teren zanim wejdzie się w strefę ognia

Jadąc prosto od Czeladzi przez Bańgów (dzielnica Siemianowic) pojedziesz ul. Wrocławską. Tam na skrzyżowaniu ze światłami w prawo na Piekary - Dąbrówkę Wielką (ul. Sadowskiego Jana). Tą ulicą cały czas prosto a następnie pierwsza asfaltowa w prawo - ulica Dąbrówki. Jak już będziesz na tej ulicy i nią pojedziesz, to po lewej stronie trudno będzie nie zauważyć budynków kopalni Rozalia.
    Nie chcę zaśmiecać wątku, więc na priva poślę mapkę z dojazdem

Domyślnie

Rosalia to również kapitalna lokalizacja. Kiedyś tam dużo strzelałem, za czasów fascynacji ASG.
    Dzięki za przpypomnienie miejscówki- koniecznie się wybiorę.
    Cementownia w Będzinie-Grodźcu to bardzo wdzięczna lokalizacja. Daje szerokie spektrum możliwości- tzn. jest gro róznych widoków i środowisk w tym miejscu.
    Niestety jest niebezpiecznie (kilkunastotonowe betonowe dachy wiszące na prętach metalowych pod kątem prostym)
    Dlatego osobiście ograniczam się do bezpiecznych wnętrz

Oświetlenie to trochę prześcieradła i sabinka plus popołudniowe słoneczko

Domyślnie

Brak mi najlepszego zdjęcia... Bo jedynka zapowiadała fajną sesję, przewijam i przewijam w dół by zobaczyć killera i..... niestety nie zobaczyłem. Ogólnie przeszkadza mi zbyt mocne światło na twarzy w stosunku do całej sylwetki. Fajny kontrast pomiędzy łagodnym niemal romantycznym wyglądem modelki na jedynce, a drapieżnym na pozostałych. Jedynka naj. Reszta słabo kompozycyjnie i świetlnie jak na mój gust. Zabrakło mi jakiejś ciekawej scenerii, ułożenia, pomysłu... sam nie wiem czego - no bo zabrakło.

Uprawnienia umieszczania postów