Ładny rudzik. Ostrość jednak gdzieś uciekła. A może to spory "crop" ?
Szukaj
Ładny rudzik. Ostrość jednak gdzieś uciekła. A może to spory "crop" ?
Fotoamator + Nikon D300, FujiFilm S5 Pro, Fujifilm X10 i XT-10
Pozdrawiam. M.K.
Zbyszku, robisz piękne zdjęcia dlatego, że używasz odpowiednich, umiejętnie obsługiwanych narzędzi narzędzi. Poziom Twój jest wynikiem opanowania swego rodzaju alfabetu, w którym każda literka jest częścią składową wyrazu - fotografii. Z pisaniem po polsku jest dokładnie tak samo, są zasady, które na tle innych języków nie są jakimś wyjątkiem i sztucznym utrudnianiem życia. W tej kwestii jestem z Waldkiem. Co do edytorów, brak reakcji na czerwone krechy pod wyrazami jest w moim rozumieniu olewaniem widza, czytelnika. Być może dowiemy się o istnieniu tzw. języka internetowego, gdzie nie ma wielkich liter, interpunkcji i przede wszystkim takich dupereli jak "u" czy "ó". Ja bym to nazwał odmóżdżeniem.
LED ZEPPELIN
Nie myślałem o totalnej łatwiźnie, którą ciężko nawet przeczytać jak w języku internetowym czy komórkowym, raczej skłaniałbym się do jakichś uproszczeń dobrze przemyślanych przez fachowców.
Przecież niektóre literki nie mają bezpośredniego wpływu na wymowę tak jak to było dawniej.
Oczywiście, że teraz powinno się pisać tak jak to obowiązuje, ja jednak zawsze byłem za ułatwianiem życia w każdej dziedzinie, dla tego jestem otoczony elektroniką i bardzo dobrze się z tym czuje, choć pewnie nie jeden by się pogubił w mim królestwie.
Taki sobie wygodniś jestem.
Jeśli nikt nic nie zmieni w Polskim języku to za parę lat sami analfabeci będą, to rzuca się w oczy szczególnie w Internecie, wystarczy poczytać fora.
To co tu wysmażyłem to raczej z myślą o przyszłości a nie o teraźniejszości.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Szanuje To.
Nie jestem dobry z ortografii,nie byłem jak sie uczyłem,nie czas na jej nauke i mysle ,ze juz nigdy nie bede poprawnie pisał.Nie mozna,nie da sie nauczyc wszystkiego.Ja jestem słaby z polskiego i temu nie przecze,zreszta to nie pierwszy raz mnie poprawiano.
-dziekuje bo co wiecej moge powiedziec.
A moze załozyc nowy wontek -byki w j.polskim U-CUT- ?
Mam troszke wspolnego ze Zbyszkiem lubie wygode,moło tego jestem strasznym leniem i wiem ze moge swoje wypowiedzi sprawdzac ale nie chce mi sie.Dla mnie najwazniejszy jest przekaz.Jezeli kogos to razi prosze o poprawienie mnie albo jak wspomniałem nowy watek,tylko gdzie go przykleic hmm...?
pozdrawiam
Nie poniosło mnie, pisanie z bykami w asyście edytora tekstu uważam za olewanie widza, czytelnika. Sam się zresztą do tego przyznajesz mówiąc o swoim lenistwie. Jeśli liczy się dla Ciebie przekaz, zwracaj baczniejszą uwagę na to jak piszesz - my też chcemy być wygodniccy i czytać Twoje teksty komfortowo.![]()
LED ZEPPELIN
Skontaktuj się z nami