Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Tatry Słowacja

Domyślnie Tatry Słowacja

Witam

Długo się wahałem pokazać nie pokazać.... oceńcie sami
    Poniżej kilka zdjęć z lipcowego wypadu w Tatry po słowackiej stronie.

1.

2.

3.

5.

6.

7.

8.

9.

Bonus ze Słowackiego Raju
    10.
    Darckar

Domyślnie

Hmm, jest nad czym popracowac. Na wiekszosci ekspozycja nie jest prawidlowa, kadry zas nie wszystkie sa trafione, ale kilka z nich sie broni. 10 bym nie pokazywal w ogole.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Myślę, że pokazać swoje prace warto - człowiek uczy się .... wiadomo. Nr 10 najsłabszy. Sugeruję obróbkę w kierunku nr 2 i 6. A mz nr 8 najlepszy.

Domyślnie

Mz 8 i 8 wygrywaja, ale nad 7 trzeba popracowac. Czy robisz zdjecia w rawach?
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Mz 8 i 8 wygrywaja, ale nad 7 trzeba popracowac. Czy robisz zdjecia w rawach?
    Tak robię w rawach, co do obróbki to ciągle się ucze, co widać na zdjęciach...
    Darckar

Domyślnie

Obawiam się, że masz źle ustawiony monitor - zdjęcia są konsekwentnie zbyt ciemne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darckar Zobacz posta
    Tak robię w rawach, co do obróbki to ciągle się ucze, co widać na zdjęciach...
    Cierpliwosci, wszystko przyjdzie z czasem. Zaczalbym od tego, zebys sprobowal wywolac swoje zdjecia w dwoch wastwach - odrobine ciemniej wywolana pokrywajaca niebo i to co za jasne i ta wywolana minimalnie jasniej pokrywajaca dol kadru i wszystko to, co jest zbyt ciemne. Poprawisz w ten sposob ekspozycje swoich zdjec i unikniesz przepalow na chmurach.

Domyślnie

ja też wybieram ósemkę. Jedynka byłaby ciekawa gdybyś wydłubał niebo..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Cierpliwosci, wszystko przyjdzie z czasem. Zaczalbym od tego, zebys sprobowal wywolac swoje zdjecia w dwoch wastwach - odrobine ciemniej wywolana pokrywajaca niebo i to co za jasne i ta wywolana minimalnie jasniej pokrywajaca dol kadru i wszystko to, co jest zbyt ciemne. Poprawisz w ten sposob ekspozycje swoich zdjec i unikniesz przepalow na chmurach.
    Dzięki spróbuję tak zrobić.
    Darckar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Obawiam się, że masz źle ustawiony monitor - zdjęcia są konsekwentnie zbyt ciemne.
    ehh niestety pracuje na laptopie, walczyłem już z ustawieniami, no ale to żadne usprawiedliwienie dla mnie
    Darckar

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów