Teoretycznie użycie opcji ICM zapina konwersję do profilu Epsona, którego nazwa jest podana w oknie Printer Profile Description - w tym wypadku był to Pro7880_PLPP260, czyli profil dla drukarki 7880 i papieru Luster 260g/m2. Profile dla papierów powinny się znajdować w katalogu c:\windows\system32\spool\drivers\color - jest to systemowy katalog gdzie przechowywane są wszystkie profile.
Jeśli profili dlaczegoś ni ma, to sterownik przeprowadza konwersję do profilu uśrednionego, tylko to już działa tak sobie pi razy drzwi i niekoniecznie daje megadobre rezultaty, przy czym oczywiście nie testowałem wszystkich kombinacji papierów i drukarek Epsona, zawsze używałem raczej droższych Epsonek (Photo EX, 1200, 1270, 1290, R1800, a obecnie poszedłem na całość i mam Stylusa Pro 7880) i nie jestem pewien jak to tam wygląda, ale filozofia działania sterów Epsonek zwykle jest b. podobna zarówno w drukarce za 200 jak za 20000PLN.
Ogólnie najpewniejszą metodą jest konwersja "Photoshop Manages Colors", z wyłącznonym zarządzaniem barwy w sterowniku drukarki (ICM off - no color management) i zapiętym pewnym profilem konretnej drukarki i papieru. Profile dla różnych papierów zwykle instalują się podczas instalacji oprogramowania drukarki.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami