Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Chmurek kilka

Domyślnie

Jakoś umknął mi ten wątek. Dla mnie najlepszą wydaje się trójka, typowy klimat naszych wód.

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Zdjęcie 1, 2b i 3 było robione w HDR. Dlatego proszę Was, nie mówcie mi, że dopiero zapoznaję się ze sprzętem i dlatego mi coś nie wychodzi. Sprawdziłam to, wiem kiedy HDRy nie wychodzą, a te są dość czyste, sami chyba nie domyśliliście się, że to HDR- odbieram to, że są dobre.
    Barbi, mnie zastanawia tylko w jakim celu robiłaś tu HDR? Nawiasem mówiąc to tylko po trójce można podejrzewać, że taka technika została użyta.
    Pytam ponieważ w/g mnie ta scena nie wymagała aż takiego zachodu i da się naświetlić jednorazowo.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Barbi, mnie zastanawia tylko w jakim celu robiłaś tu HDR? Nawiasem mówiąc to tylko po trójce można podejrzewać, że taka technika została użyta.
    Pytam ponieważ w/g mnie ta scena nie wymagała aż takiego zachodu i da się naświetlić jednorazowo.
    Przy jednorazowym pomiarze traciła zarówno góra (chmurki były już bardziej mdłe), jak i dół już całkiem źle się prezentował (były już mocne cienie i woda przy brzegu aż do szuwarków wyglądała mętnie i nie było widać szczegółów). Wyszło na chwilę jeszcze słoneczko, dlatego tył obrazu był przyjemniejszy, no i właśnie dlatego chciałam to jeszcze złapać.

Przy okazji dziękuję pozostałym kolegom za komentarze i miłe słowa.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów