Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie

może karta?
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Typowy błąd przy zapisie pliku.
    Gdybyś:
    1. Używała karty "plus" (łamana).
    2. Włozyła ją do PC-ta i z niej wyświetliła
    3. NA PEWNO nie byłoby problemu.

Może zmień czytnik karty (albo program kopiujący) - nic nie wiadomo w tym temacie.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .mi Zobacz posta
    Aha, jak oglądałam je na wyświetlaczu w aparacie, jeszcze przed zgraniem na komputer wszystko było oki...
    zgrywasz kablem?
    spróbuj jakimś innym albo zrzuć prosto z karty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .mi Zobacz posta
    podpinam się do wątku, bo też mam problem z moim d80. Otóż podczas dzisiejszego cykania pierwszy raz jakoś 'dziwnie' zapisały mi się fotki, nie wszystkie, ale na 50 zdjęć z 5 takich się przydarzyło. I nie mam zielonego pojęcia z czym może być problem? Czy to wina body? Czy może (w co wątpię) obiektywu? Kupiłam wczoraj 35mm 1.8 i dziś go testowałam i od razu takie coś... Jeszcze gdyby to się stało raz, to bym się nie przejmowała, ale 5 fotek? Aha, jak oglądałam je na wyświetlaczu w aparacie, jeszcze przed zgraniem na komputer wszystko było oki...

tu fotki, które obrazują mój problem:

aparat mi nigdy nie spadł, nie sądzę, żeby to była wina jakiegoś urazu fizycznego... ma ktoś jakiś pomysł?
    Witam. A czy nie jest to przypadkiem wina karty. Spróbuj na innej albo ją sformatuj.

Domyślnie

I dla mnie wyglada to na wine karty.Za kolega wyzej,spróbuj innej ,przynajmniej wykluczysz jeden z potecjalnych błedów.

Domyślnie

może karta...
    zgrywam przez czytnik kart w laptopie, zawsze w ten sam sposób, już zrobiłam na niej 7300 zdjęć (extreme III, 2gb) i dopiero teraz taki problem, będę jeszcze kombinować, kupiłam też ultra II 4gb to spróbuję na niej pocykać i zobaczę co będzie.
    [SIZE="1"]"... jestem kobietą ..." D80, N18-135, N50/1,8, N35/1,8

Domyślnie

Jeśli na drugiej karcie będzie to samo pozostaje problem czytnika. Ewentualnie spróbuj zgrac te same fotki prosto z puszki przez kabel.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Witam,
    Dziś do mnie przyszedł list od serwisu z Warszawy.
    Przewidywany termin naprawy: 01.10.2009 r.

Rozbawiło mnie to: "... Z uwagi na obciążenie linii telefonicznych prosimy o oczekiwanie na kontakt z naszej strony. ..."
    Mają tylko jeden telefon czy jak ?
    Ale jest dobrze bo już się martwiłem i miałem już dzwonic.
    Dam znac jak coś się ruszy.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Ściagasz na kompa, formatujesz karte pamięci, kopiujesz firmware A na kartę, wkladasz do aparatu, wgrywasz
    formatujesz karte pamięci, kopiujesz firmware B na karte, wkladasz do aparatu, wgrywasz.
    Finito
    I nic ni pstrykaj do czasu aż pojawi się napis, że oprogramowanie zostało zaktualizowane.
    Trwa to chwilę i co bardziej niecierpliwi mogą nie wytrzymać

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Właśnie dostałem Nikon’a :] i wszystko gra oby tak dalej i dzień dłużej. A oto jak serwis w Warszawie opisał naprawę.

"Naprawa systemu elektrycznego.
    Naprawa pokrętła funkcji.
    Prawidłowe ustawienie tylko w zaskokach. "

Moim zdaniem Serwis Nikon’a w Warszawie jest bardzo dobry, nie zawiodłem się.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów