Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Nikkor 85/1.8 'bez D'?

Witam,
    Chciałem się dopytać czy taki obiektyw autofocus istnieje w naszym systemie? Kilkukrotnie spotkałem się z takim nazewnictwem a nigdzie w spisie nie mogę znaleźć takiego szkła. Jeżeli istnieje to czym się różni od wersji z D? Treściwa informacja mile widziana

Domyślnie

jest i niczym sie nie roznia. Niby ten z D przenosi info o odleglosci od obiektu i niby ma to pomagac przy blysku doswietlajacym, ale roznic nie stwierdzono

a tu masz info ma poparcie tego, ze jest bez D:
    http://www.photosynthesis.co.nz/nikon/specs.html#85

Domyślnie

Dzieki wielkie za taka pokaźną bazę która umknęła moim oczom Hmmm gdyby jeszcze była z mozliwością dodawania komentarzy na temat szkła. Rozumiem w takim razie że optycznie to samo.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvil Zobacz posta
    Dzieki wielkie za taka pokaźną bazę która umknęła moim oczom Hmmm gdyby jeszcze była z mozliwością dodawania komentarzy na temat szkła. Rozumiem w takim razie że optycznie to samo.
    Mialem obydwie wersje, nie stwierdzilem zadnej roznicy, po za literka "D"

Domyślnie

Mam wersję bez D i jest lepsza od wersji z D którą wcześniej miałem. Wszystko zależy chyba od danej sztuki.
    Pozdrawiam
    Marcin
    FUJI X-T2 | S12/2 | S21/1.4 | 35/1.4 | 56/1.2 | 18-55 2.8-4

Domyślnie

A autofocus też taki badziewny?

Domyślnie

badziewny ?
    oprócz tego że głośny, to myślę że nic mu nie można zarzucić (mając oczywiście na uwadze, że to śrubokręt, a nie AF-s/HSM)
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvil Zobacz posta
    A autofocus też taki badziewny?
    Do sportu i ptactwa, faktycznie syf i masakra. Do zadań, do których został stworzony sprawuje się bez zarzutu. Nigdy nie miałem problemów z celnością. Parametr jak "odsetek nietrafionych zdjęć" - nie istnieje.

Domyślnie

Az taki to "syf"? Porownujac do 50/1.8, jest lepszy czy gorszy?

Domyślnie

No jak tylko usłyszałem śrubokręt to powróciłem wspomnieniami do czasów gdy użytkowałem Sonyego i wszystko było na śrubie. Kręcenie, brzyczenie, pierdzenie itd.
    Właśnie odebrałem 85tkę bez D. Szkiełko moim zdaniem lepiej wykonane i coś mi się zdaje że lepiej z ostrością Czuć że starsza konstrukcja. Autofocus działa trochę głośniej, czuć te zębatki... Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów