Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Gwarancja na akumulatory - a raczej jej brak.

Witam

Moja krótka historia kupiłem Nikona D5000 23 lipca 2009 - po tygodniu dowiaduje się że aparat jest z usterką(znana dotycząca zasilania). Po dwóch miesiącach oryginalny akumulator odmówił posłuszeństwa. W sklepie dowiaduje się że akumulatory Nikon NIE SĄ OBJĘTE GWARANCJĄ - no jakiś obłęd, zamienniki maja rok gwarancji. Sprzedawca jednak stwierdził, że jest to zaraz po zakupie więc trzeba wysłać. Nikon zażądał gwarancje międzynarodową ale po miesiącu i tak odesłał niesprawny akumulator na dodatek zgubił moja gwarancję(twierdzi ze jej nie dostał) na szczęście sklep ma dokumenty na to ze jednak dostał.

nie będę opisywał kontaktów z serwisem n bo nikomu chyba nie muszę tego opisywać...

Więc...

1. NIKONA JUŻ NIGDY NIE KUPIĘ - I NIKOMU NIE POLECAM a raczej ODRADZAM (sklep w którym kupiłem aparat stwierdził że już nikomu nigdy nie poleci Nikona a to DUŻA sieć sklepów)
    2. Najważniejsze. Co zrobić jeśli nie dostane z powrotem gwarancji??????
    3. Jakim cudem taka szmaciarska firma ma prawo sprzedawać swoje wytwory - moim zdaniem to sprawa dla odpowiednich urzędów.
    4. Czy jest ktoś chętny na zakup D5000, 18-105, Torba karty książka? I za jaka cenę
    5. Czy NIKON w innych krajach świata też ma klientów daleko w d.... . Bo jak jakimś cudem odzyskam gwarancje to jak coś padnie na pewno nie wyśle do naszego(PL) serwisu.
    6. DLACZEGO nie zaufałem tradycji i nie kupiłem CANON-A (((((((

OSTRZEGAM WSZYSTKICH CHĘTNYCH DO KUPIENIA N ZASTANÓWCIE SIĘ 10 RAZY ... CZY WARTO !!!!!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MOOSE Zobacz posta
    ...W sklepie dowiaduje się że akumulatory Nikon NIE SĄ OBJĘTE GWARANCJĄ
    ... Nikon zażądał gwarancje międzynarodową ale po miesiącu i tak odesłał niesprawny akumulator na dodatek zgubił moja gwarancję[/quote]

1. ...I NIKOMU NIE POLECAM a raczej ODRADZAM (sklep w którym kupiłem aparat stwierdził że już nikomu nigdy nie poleci Nikona a to DUŻA sieć sklepów)
    Już to widzę, że nagle "DUŻA sieć" sklepów z powodu jakiegoś fra... znaczy się klienta ze złym akumulatorkiem, zrezygnuje z oferty Nikona HA HA HA

2. Najważniejsze. Co zrobić jeśli nie dostane z powrotem gwarancji??????
    Gwarancje wyslales ? Jest takie urządzenie firmy XEROX

3. ... to sprawa dla odpowiednich urzędów.
    Z tym się spóźniłeś, właśnie jest komisja śledcza w sprawie tych urzędów

4. Czy jest ktoś chętny na zakup D5000, 18-105, Torba karty książka? I za jaka cenę
    JA JESTEM CHĘTNY !! , kocham firmę NIKON i przygarnę kolejny aparat, nawet bez duszy którą był jego akumulator. Co do ceny, to bez gwarancji to mogę dać 1000 PLN

5. ... jak jakimś cudem odzyskam gwarancje to jak coś padnie na pewno nie wyśle do naszego(PL) serwisu.
    Jakimś cudem... może masz dowód zakupu ... może go nie wysłałeś ... kombinuj

6. ... DLACZEGO nie zaufałem tradycji i nie kupiłem CANON-A (((((((
    Gdybyś ufał tradycjii to byś kupił ZENITa
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

mam wrazenie, ze niektore osoby z forum to marketingowcy z serwisu nikona, az smutno sie robi

niezle podejscie, wyzwac od frajerow i sprowadzic wszystko do absurdu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    mam wrazenie, ze niektore osoby z forum to marketingowcy z serwisu nikona, az smutno sie robi

niezle podejscie, wyzwac od frajerow i sprowadzic wszystko do absurdu
    Jeśli się tak poczułeś to potraktuj to jako nowe doświadczenie życiowe (nie nazwałem Cibie tak, chodziło mi o tą DUŻĄ sieć i jak ona klientów traktuje). Zaręczam, że nie jestem markedingowcem a tym bardziej nie pracuje dla firmy Nikon. Jestem użytkownikiem od ponad roku produktów tej firmy i znam wielu innych, którzy pracują na tym sprzęcie. Różne rzeczy dzieją się ze sprzętem, ale procedura rozwiązania błahego problemu jaki podałeś, zmusiła mnie do takiego pisania. Nie chce mi się szukać ale na forum canona przypuszczam znajdziesz też wiele podobnych wątków.

Niedawno pisał tu człowiek o przejściu do canona z poważniejszego problemu: LINK

Pozdrawiam

i powodzenia na nowej drodze życiowej

Bo pisząc tak o nikonie z powodu baterii wadliwej i niemożności załatwienia sprawy, obraziłeś całe forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spongo Zobacz posta
    Jeśli się tak poczułeś
    oj to nie moj problem tu opisany jest, mnie tylko mierzi takie uwielbienie dla tej marki jakby to bostwo jakies bylo

w tym temacie to autorowi watku mysle ze nalezy wspolczuc, wesprzec duchowo, zalecic picie meliski albo duzej ilosci alkoholu a nie sie nasmiewac

pozdrawiam serdecznie

Domyślnie .

1. nie napisałem ze duża sieć nie będzie polecać ... tylko sprzedawca w dużej sieci
    2. Serwis zarządzał oryginału.
    3. haha
    4. no właśnie kochasz
    5. ... a jak znowu zarządzając tej gwarancji..
    6. własnej tradycji

Domyślnie

1. nie napisałem ze duża sieć nie będzie polecać ... tylko sprzedawca w dużej sieci
    Cytowałem Cię w mojej wypowiedzi.

2. Serwis zarządzał oryginału.
    Rozumiem w takim razie, że posiadasz kserokopię u siebie :P

Pozdrawiam
    OVER

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów