Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 41 z 41

Wątek: obiektyw makro

Domyślnie

Biorąc wszystkie za i przeciw poważnie rozważam zakup mieszka w sklepie na moim terenie w cenie 170 zł (cena wydaje się rozsądna, pytanie jak z jakością ) i tu powstaje kolejne pytanie, mianowicie gdzieś na forum wyczytałem że w przypadku nikona D70 aby zamontować mieszek potrzebny jest przynajmniej jeden pierścień ponieważ występują jakieś problemy techniczne typu "Blokują się nawzajem mechanicznie". Jeśli macie jakąś wiedzę w tym temacie to proszę o wskazówki.

Kolego Roba66 - Dlaczego mieszek a nie pierścienie jak sugerowałeś, ponieważ po przeczytaniu kilku postów odnoszę wrażenie że jest wygodniejszy w użytkowaniu (pełna regulacja od powiedzmy 3 do 14 cm wysuwu) co prawda nie poręczny ale i tak foty robione na statywie ...... jeśli jestem w błędzie proszę o opinie

Kolego mirroo - świetne zdjęcia w linku który masz podany, czy fotki z kroplami wykonane są przy pomocy wspomnianego już obiektywu Tamron 90/2,8 .... jeśli tak to chyba muszę zaciągnąć pasa i troszkę przyoszczędzić bo jak to mówi mój kolega "to jest poezja"
    Ostatnio edytowane przez zmoka ; 23-11-2009 o 14:26
    Nikon D70s + Nikon D80 + Nikkor 18-200VR + Nikkor 50/1.4 + Nikkor 18-135 + SB 800

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów