Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie CO jest nie tak?

Witam.
    Może mi ktos pomoże z moją siecią bezprzewodową. Niby wszystko proste, a nie chce działać.
    Podłączyłem D-LINK-a do komputera stacjonarnego. TAm net działa bez problemu.
    Uruchomiłem kreatora sieci bezprzewodowych. Włożyłem flash-a, przełozyłem do laptopa. Postępowałem zgodnie z informacjami pojawiającymi sie na ekranie. Wszystko ładnie i bez problemów.
    W laptopie w zakładce "zarządzaj sieciami bezprzewodowymi" widze swoją nową seć.
    Ale kiedy wchodze do "połącz z siecią" widze sieci wszystkich sasiadów, tylko nie swoją.
    I tu pytanie - dlaczego?

Co smieszne już raz konfigurowałem te same dwa komputery w taką sama sieć i nie było z tym problemu. A teraz ,mimo kilku godzin siedzenia nad tym, nie mam pojęcia dlaczego nie działa.

Router zresetowałem i wszystko robiłem od nowa z pięc razy. Zawsze ten sam efekt.
    Na stacionarnym XP, a na laptopie Vista.

Wielkie piwo za pomoc.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Możliwości jest kilka, ale przede wszystkim zrezygnowałbym z automatycznych ustawień przenoszonych za pomocą flasha. Czy komp stacjonarny chodzi na kablu, czy przez wifi? Odpowiedź na to pytanie ułatwi zabawę.

Domyślnie

Komputer stacjonarny podłączony jest kablem.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

a wejdz na ten ruter i tam po prostu skonfiguruj wifi

te durnowate kreatory windowsowe zawsze mnie przyprawialy o zawrot glowy, ani razu w ten sposob sieci mi sie nie udalo postawic

mysle ze Twoj lapek po prostu widzi siebie samego a nie ruter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    a wejdz na ten ruter i tam po prostu skonfiguruj wifi

te durnowate kreatory windowsowe zawsze mnie przyprawialy o zawrot glowy, ani razu w ten sposob sieci mi sie nie udalo postawic

mysle ze Twoj lapek po prostu widzi siebie samego a nie ruter
    Ja trochę zielony w tym jestem więc proste odpowiedzi będe dawał.

"Wejdź na router", czyli wpisuje wprzeglądarkę http://192.168.0.1/ i tam konfiguruje tak?
    No tylko że robiłem to zgodnie z info z sieci. Sam nic nie pozmieniam bo nie mam pojęcia co i jak.
    A mozliwości konfiguracji jest tam z milion.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

A jaki to router? Może mam taki, albo dorwę w necie demo jego menu, to napiszę Ci co i jak ustawić

Domyślnie

DI-524 D-LINK jak pisałem wyżej
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

A chcesz się nauczyć, czy po prostu mieć zrobione? Pytanie śmieszne, ale ma coś na celu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    A chcesz się nauczyć, czy po prostu mieć zrobione? Pytanie śmieszne, ale ma coś na celu
    Raczej to drugie. Łopatologiczna wiedza na temat konfiguracji w zupełności mi wystarczy.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Raczej to drugie. Łopatologiczna wiedza na temat konfiguracji w zupełności mi wystarczy.
    OKi, masz PMkę, a pytałem, bo niedawno jeden delikwent usiłował mnie nauczyć obsługi jednego sprzętu, a skończyło się na tym, że kupiłem inny, prostszy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów