Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Zachodząc..

Domyślnie

Przyhamuj swój język a agresję/nadpobudliwość idź wyładuj gdzie indziej! Piszesz bzdury jak mało który do tego obrażasz ludzi. Jeżeli uważasz się za mega master super pro fotografa to Twój ból. Życzę powodzenia......
    Co do zdjęcia. Centralne umiejscowienie słońca psuje to zdjęcie(odsyłam do podstaw kadrowania) Widziałem zaledwie kilka zdjęć w którym centralne kadrowanie ma sens a to zdjęcie takim nie jest.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Pwnd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angadil Zobacz posta
    Greg litości czy ty nie widzisz co się dołem dzieje ????
    To jest ostrość ?? Jeśli tak to niewiele różni się od tego co zaprezentowałem w swoim drugim poście..
    czy co to ma być ??
    Świecąca trawa...
    Błagam...

Wolę moją papkę niż świecącą się trawę i pseudo ostrość - co to jest ??
    No powiedz mi sam...
    Zdjęcie ma wyglądąć a nie odrzucać jak to co pokazałeś powyżej.

Niech mi ktoś zdefiniuje i zobrazuje ostrość, bo jeśli ostrością na fotografii jest to co dowalił GREG to ja albo musze iść do okulisty bo widze świat nieostro, albo ktoś z was, by widzieć poprawnie.
    Chlopcze.......albo lepiej "MISTRZU" a czego sie spodziewasz po tak marnej jakosci JPGu?? jak jestes taki madry to pokaz RAWa......kiedy do ciebie dotrze ze nie umiesz ostrzyc zdjec......
    Kadrowanie lezy.......kleisz zdjecia jakims tam programem i robisz to zle!!!
    Klócisz sie ze przy ISO 1600 nie ma szumow.......
    SAMOKRYTYKA!!!! Ale co tobie bede pisal to jest tobie obce!
    A jezeli to wyostrzenie na szybko w mojej wersji jest podobne do tego co zrobiles w drugim poscie to zal mi ciebie i to chyba ty potrzebujesz optyka

NO WLASNIE "ZDJECIE MA WYGLADAC A NIE ODRZUCAC" jak to pokazales nam zwlaszcza w poscie 2.

Domyślnie

nie oceniając zdjęć a zachowanie - masz facet ze sobą problem, obrażasz innych i jesteś agresor...ADHD nic innego...

i taka rada na przyszłość, to jest FORUM i każdy może w sposób KULTURALNY wyrazić swoją opinię, zdjęcie dla kogoś OH i AH dla innego jest GNIOTEM - to się zwie różnica zdań, tak ma być...wrzuć na luz a jak nie podobają Ci się komentarze innych to NIE ZAMIESZCZAJ zdjęć - będziesz zdrowszy...
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angadil Zobacz posta
    Pwnd
    ???
    Możesz jaśniej?
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Prawo statystyki.... Co jakis czas pojawia sie tu obrazajaca innych postac, roboczo nazywana trollem. Tak jest i tym razem, co byscie koledzy nie napisali, bedzie tak samo. Bo to nie fotografia wydaje sie byc tu motorem dzialan kolegi...
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

pokaż na RAW-a a sprawa Twojej ostrosci sie wyjasni , sam wiem ze kity robia ostre zdjecia

Domyślnie

1. Kit potrafi zrobić ostre zdjęcie, czasami nawet bardzo dobre jeśli umiemy się nim posłużyć
    2. Chcesz sie coś nauczyć? To słuchaj kolegów i wprowadzaj rady w życie a nie skaczesz do wszystkich jak wesz na grzebieniu
    3. G... nas obchodzą Twoje fochy, jest to forum dla ludzi z kulturą osobistą, a jeżeli uważasz się za mistrza dziedziny to może zmień forum. Tutaj jest poziom jaki widać. Inie chodzi bynajmniej o żadne TWA.
    4. Jeżeli Ci to cokolwiek ułatwi, to ja powiedziałem że zdjęcie ma być ostre.
    5. "Fotografia posiada ostrość czy wam się to podoba..."- tak ostrość dobrą, albo ostrość nie tu gdzie trzeba.
    6. PS. Jeżeli troche wyluzujesz, to masz na forum dział grup lokalnych. Poszukaj grup działających koło Ciebie, będziesz miał konktakt z ludźmi zajmującymi się fotografią, myślę że z chęcia doradzą Ci to i owo.
    7. Mam nadzieje że Przemek się na mnie nie obrazi : http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=112706- fotografia ostra.

Domyślnie

Waldo i ROB - widzieliście keidyś nieostre zdjęcie ? a ostre ?? czymże owa ostrość jest ??
    To tylko cytat więc jak to jest z tym zrozumieniem.
    Waldo 2008
    D700+D300+MB-D10 N28-70/2,8 N70-200/2,8VR N200-500/5,6VR S150/2,8 Macro TC-20E III SB910 i nogi.

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Chlopcze.......albo lepiej "MISTRZU" a czego sie spodziewasz po tak marnej jakosci JPGu??
    Na tej marnej jakości JPG`u wyostrzyłem w taki sposób jak poniżej - da się lepiej ??
    Dałeś plamy/walnąłeś od niechcenia suwakiem na chybił trafił i tyle.
    (nie wiem czy ci hosting z Efotek.pl blokują tak więc niżej masz JPG z imageshack`a (z Efotka jest GIF, imageshack gifów nie chce odtwarzać :/ )

Dodatkowo odkąd wyczytałem o wyostrzaniu w cudownej książce nikona, że nie nalezy przekraczać Wartości Prominia powyżej 2.0 i najlepiej by próg był na wartości 0 - w efekcie czego słyszę, że jest nieostro tak ?
    To dość ciekawe bo powyżej 100% na wyostrzaniu zaczyna robić się syf w rawie...
    Granica której nie przekraczam to 60%

W gadaniu wielu z was jest "pro"...
    Ale powiedzieć dokładnie co i jak, pokierować, podać wartości i nauczyć kogoś czegokolwiek to żaden nie potrafi...
    I to niby ze mną jest problem ?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów