Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Question nikon D 40 , przy trybie auto

pomocy,pomocy

zielona ze mnie istota ,tajniki foto dopiero poznaję ,jeszcze długa droga przede mną w poznaniu słownictwa i samego aparatu ,jak dotąd aparat sprawował się bez zarzutu,nie używałam go dwa tygodnie ,po czym gdy chciałam wykonać zdjęcie ,okazało się, ze nie działa-należało podładować baterię ,teraz lampa działa i przy manualnym nastawianiu też można wykonać zdjęcia ,natomiast przy ustawieniach automatycznych słychać jedynie szum-brzęczenie (jakby silniczka)

co się dzieje ?

JAGO

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zrób reset aparatu i zobacz czy pomoże. Tutaj masz napisane:

http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=59112
    Nikon D750 | Nikkor AF-S 70-200 F4 VR | Nikkor AF-S 35 1:1.8G | Nikkor AF-S 50 1:1.4G | Σ 24-70 2.8 HSM | SB-900

Domyślnie

A nie wyświetla się tobie żaden błąd na ekranie? Może coś w instrukcji (na końcu) jest o tym napisane?
    --> Flickr
    D90, T18-50, SB600, H44M-7, J135 MC

Unhappy

Dziękuję za poradę.Niestety po resetowaniu nadal aparat nie działa.Na ekranie żadne błędy się nie wyświetlają.

Domyślnie

Czy przy automatycznym ustawianiu ostrości widzisz w wizjerze, że zmienia się ostrość (obiektyw kręci mordką i zmienia skale ostrości) ? Jeżeli nie to prawdopodobnie problem z napędem w obiektywie. Na wszelki wypadek naładuj aku i sprawdź jeszce raz.

Unhappy

akumulator ładowałam już dwukrotnie, wizjerze tez nie ma zmian przy nastawianiu ostrości, ....to chyba coś z napędem faktycznie

Uprawnienia umieszczania postów