Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sea21 Zobacz posta
    W jakim sensie?????
    Dla mnie obróbka jest na wysokim poziomie.
    Przejścia tonalne to kwestia kompresji i publikacji zdjęć w internecie. Trzeba się z tym liczyć.
    Właśnie o to mi chodziło. Przejęcia tonalne i ewentualna kompresja. Być może jestem przewrażliwiony, bo od niedawna posiadam nowy monitor, ale też od tego czasu zdjęcia obrabiam na plikach .tiff a nie ośmiobitowych .jpg-ach. Warsztat jest bez zarzutu. Chodzi o efekt obróbki.

Domyślnie

Ale zdjęcia prezentujemy w jpgach. dodatkowo skompresowanych przez internet.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Ale zdjęcia prezentujemy w jpgach. dodatkowo skompresowanych przez internet.
    Internet sam z siebie nic nie kompresuje. Po to pracuje się na większym pliku, żeby takich strat uniknąć. Nie chcę roztrząsać tej kwestii, szukam tylko przyczyn takiego stanu rzeczy. Nie mam długiego stażu i wielkiego doświadczenia w fotografii, ale zdążyłem się już w miarę nauczyć jak unikać takich pułapek. Forsowanie małego pliku zawsze przynosi szkody. Składa się na to agresywny retusz, częsta konwersja pomiędzy przestrzeniami barwnymi i wiele innych czynników. Co mogło być winą w konkretnym przypadku wiedzieć może tylko autor. Prezentowane zdjęcie może być małym i odchudzonym jpg-iem. Prezentowanie takiego pliku w internecie nie ma tu nic do rzeczy.

Domyślnie

Wiele razy zdarzyło mi się że po wrzuceniu zdjęcie do netu traciło ono znacznie na jakości ale ja się nie znam
    !BLOG

Domyślnie

Wiele razy zdarzyło mi się że po wrzuceniu zdjęcie do netu traciło ono znacznie na jakości ale ja się nie znam
    Jeżeli tak się dzieje traci na tym tylko fotograf. Dobrze byłoby poznać przyczynę. Może to serwer hostingowy? W mojej galerii wszystkie zdjęcia oglądane w przeglądarce wyglądają tak jak przeglądane z poziomu komputera.

Domyślnie

Zgadza się bo publikujesz je na swoim serwerze. Firmy hostingujące obrazki niestety dorzucają swoją kompresję.
    !BLOG

Domyślnie

Zgadza się bo publikujesz je na swoim serwerze. Firmy hostingujące obrazki niestety dorzucają swoją kompresję.
    Zdjęcia publikowane na forach wysyłam na http://tinypic.com/ Imageshack odpuściłem sobie już dawno. Jeżeli dowiem się, że moje zdjęcia dostają coś "w prezencie", osobiście odwiedzę kogo trzeba i uduszę własnymi rękoma. Można chyba sprawdzić zgodność dwóch plików o ile się nie mylę (ten wysyłany oraz opublikowany wcześniej na serwerze). Straty są zrozumiałe, jeżeli zdjęcie jest skalowane przez serwer, ale w innym wypadku pliki powinny być identyczne (przynajmniej z założenia).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Zdjęcia publikowane na forach wysyłam na http://tinypic.com/ Imageshack odpuściłem sobie już dawno. Jeżeli dowiem się, że moje zdjęcia dostają coś "w prezencie", osobiście odwiedzę kogo trzeba i uduszę własnymi rękoma. Można chyba sprawdzić zgodność dwóch plików o ile się nie mylę (ten wysyłany oraz opublikowany wcześniej na serwerze). Straty są zrozumiałe, jeżeli zdjęcie jest skalowane przez serwer, ale w innym wypadku pliki powinny być identyczne (przynajmniej z założenia).
    Tez uzywam tego serwera i przyznac musze ze jezeli jest cos nie tak ze zdjeciem to tylko z mojej winy
    Zdjecia nalezy obrabiac tak zeby nie bylo widac strat w sieci......przejscia tonalne sa w 99% z winy autora jak juz wspomnial fushiro

Ale jak juz pisalem wczesniej kolor z poprawionym kadrem to arcydzielo!

Domyślnie

Nie mogę stwierdzić czy to jest arcy,czy prawie dzieło,bo to co oglądam nie daje mi tych możliwości.Oczywiście istnieje coś takiego jak dobre intencje,domniemanie niewinności ,spisek określonych serwerów i technik....ale guzik naciska autor....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Nie mogę stwierdzić czy to jest arcy,czy prawie dzieło,bo to co oglądam nie daje mi tych możliwości.Oczywiście istnieje coś takiego jak dobre intencje,domniemanie niewinności ,spisek określonych serwerów i technik....ale guzik naciska autor....
    Hehe moze przesadzilem pod wplywem emocji z tym "arcydzielem"

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów