Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Domyślnie Windy Lighthouse

Okolice miejscowości Sztum, 1 września 2009.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Bardzo fajnie rozmyte śmigła. Dobre b/w. Fajny kadr. pozdr!,P.

Domyślnie

kadr i pomysl na wielki plus, ale niestety technicznie to fota lezy i kwiczy zwlaszcza niebo. szum i przejscia tonalne odbieraja caly urok wielka szkoda, bo to moglo by byc ekstra super exportowa fota

Domyślnie

Prawdę mówiąc totalnie wiszą mi przejścia i szumik w tym momencie - mam oczywiście świadomość tego, że są ale fota na odbitce będzie wyglądała tak jak trzeba więc olewam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Prawdę mówiąc totalnie wiszą mi przejścia i szumik w tym momencie - mam oczywiście świadomość tego, że są ale fota na odbitce będzie wyglądała tak jak trzeba więc olewam
    olewasz w ten sposob ogladajacego to zdjecie pokazujac cos co nie jest dobrze zrobione. ja staram sie obrabiac tak zdjecia by w sieci jak i na papierze wygladaly tak samo.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

ja staram sie obrabiac tak zdjecia by w sieci jak i na papierze wygladaly tak samo.
    skoro masz na to sposób to jak proszę o tutka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    olewasz w ten sposob ogladajacego to zdjecie pokazujac cos co nie jest dobrze zrobione. ja staram sie obrabiac tak zdjecia by w sieci jak i na papierze wygladaly tak samo.
    Mam na to inną teorię - dla mnie nie jest najważniejsza jakość lecz moment i przekaz zdjęcia, nie skupiam się nad pikselozą jako najważniejszą wartością zdjęcia. Więc mamy na to inne spojrzenie i nie koniecznie chce mi się je zmieniać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    skoro masz na to sposób to jak proszę o tutka.
    TUTEK
    prosze bardzo

Domyślnie

Tu dla porównania wersja w kolorze. Na taką a nie inną jakość pliku wyjściowego wpływa wiele czynników, od f16 poczynając, przez dość kiepskie warunki pogodowe po filtr kończąc, na bw wychodzi to ze zdwojonym efektem ale jak wspomniałem dla mnie bardziej liczy się chwila, moment na tym zdjęciu niż to jak zaszumi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    TUTEK
    prosze bardzo
    tylko to co powyzej, to nie jest tutek jak uniknąc twardych przejsc tonalnych. To jest jedynie prezentacja pewnego sposobu obróbki danego zdjecia, który to wcale nie musi byc aplikowalny do innego.

Co do owych przejśc, najczęsciej powstają w 3 przypadkach:
    - kiedy pracujemy na pliku 8-bitowym
    - kiedy wykonujemy dużo złozonych przekształcen stratnych (np mapujemy tonalnośc) na danym obszarze
    - kiedy oglądamy pliki na monitorze z ustawioną jakościa kolorów nizszą niz 32 bitową.

a zdjecie ładne, zwłaszcza kolor, chociaz przekadrowałbym, pozbywając sie dołu
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów