Szukaj
Bardzo fajnie rozmyte śmigła. Dobre b/w. Fajny kadr. pozdr!,P.
kadr i pomysl na wielki plus, ale niestety technicznie to fota lezy i kwiczyzwlaszcza niebo. szum i przejscia tonalne odbieraja caly urok
wielka szkoda, bo to moglo by byc ekstra super exportowa fota
![]()
Prawdę mówiąc totalnie wiszą mi przejścia i szumik w tym momencie - mam oczywiście świadomość tego, że są ale fota na odbitce będzie wyglądała tak jak trzeba więc olewam![]()
skoro masz na to sposób to jak proszę o tutka.ja staram sie obrabiac tak zdjecia by w sieci jak i na papierze wygladaly tak samo.
TUTEK
prosze bardzo![]()
Tu dla porównania wersja w kolorze. Na taką a nie inną jakość pliku wyjściowego wpływa wiele czynników, od f16 poczynając, przez dość kiepskie warunki pogodowe po filtr kończąc, na bw wychodzi to ze zdwojonym efektem ale jak wspomniałem dla mnie bardziej liczy się chwila, moment na tym zdjęciu niż to jak zaszumi
tylko to co powyzej, to nie jest tutek jak uniknąc twardych przejsc tonalnych. To jest jedynie prezentacja pewnego sposobu obróbki danego zdjecia, który to wcale nie musi byc aplikowalny do innego.
Co do owych przejśc, najczęsciej powstają w 3 przypadkach:
- kiedy pracujemy na pliku 8-bitowym
- kiedy wykonujemy dużo złozonych przekształcen stratnych (np mapujemy tonalnośc) na danym obszarze
- kiedy oglądamy pliki na monitorze z ustawioną jakościa kolorów nizszą niz 32 bitową.
a zdjecie ładne, zwłaszcza kolor, chociaz przekadrowałbym, pozbywając sie dołu
I'm not always right, but I'm never wrong...
Skontaktuj się z nami