Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Ulster rally 2009

Witam

Wrzucę parę fot z Ulster rally 2009.
    1
    2.
    3.
    4.
    6.

Rozmowny
    Miasto
    augustów/żory/stafford

Domyślnie

widze kilka bardzo dobrych kadrow.szczegolnie 1 i 3 sie wyrozniaja.
    ...

Domyślnie

3 rewelacja super tło az zazroszcze takich widokow rajdy na wyspach maja klimat waskie drozki fajne widoki i te kamienne ploty wiem ze wiekszosc woli aby samochod byl jednak maksymalny na fotce ale przy takich widokach masz wiecej to dawaj hopka tez sympatyczna

Domyślnie

witam
    dzięki za komentarze z Ulster mam jeszcze na dysku brak czasy najciekawsze wybrane .
    Co do widoków to najlepszy był ok miesiąca temu Donegal.
    7

8.
    9.
    10.

11.

12.

p.s
    mam wrażenie ze foty sa rozciągnięte nie trzymaja proporcji jestem w pracy tu tez to widzę w domu szczególnie hmmm

Pozdrawiam Darek

Domyślnie

Dla mnie 1, 2, 6 i 11 naj, ale z wielkością podpisu mocno przesadziłeś, bardzo utrudnia to odbiór.

Domyślnie

wiem ale takie mam juz na serwerze , obiecuje ze sie poprawie

Domyślnie

Witam!
    Fotki bardzo fajne, szczególnie podobają mi się 3, 6, 7, 11, 12 - nie często spotykane.
    A czy mógłbyś zdradzić jak uzyskujesz efekt na tych zdjęciach, czyli ostrego przodu z rozmyciem reszty auta (dzięki odpowiednim parametrom ekspozycji czy jakaś inna sztuczka)?
    pozdr.
    SinkER II D200, D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SinkER Zobacz posta
    Witam!
    Fotki bardzo fajne, szczególnie podobają mi się 3, 6, 7, 11, 12 - nie często spotykane.
    A czy mógłbyś zdradzić jak uzyskujesz efekt na tych zdjęciach, czyli ostrego przodu z rozmyciem reszty auta (dzięki odpowiednim parametrom ekspozycji czy jakaś inna sztuczka)?
    pozdr.
    Odpowiedz jest prosta , priorytet czasu i kombinacja aż wyjdzie nie zawsze wychodzi WRC przeleciały tak ze przy foceniu normalnym było ciężko.
    A co do przodu to praktyka nic więcej ciężko mi tez go złapać lecz coraz lepiej idzie.
    Zależy ile jedziesz na rajdy , jak oglądam foty z tych samych imprez gdzieś na necie zawsze czegoś brakuje , trza pokazać rajd , ludzi ,klimat - to staram się pokazać choć nie zawsze wychodzi.

Pozdrawiam Darek i życzę dużo światła sobie i wam

Domyślnie

a jakich czasow uzywasz bo ciezko czasami jest sie wstrzelic zeby bylo idealnie ostro z przodu chodzi mi o 11 bo na 12 przypomina mi to troche jak by trik z odkrecaniem obiektywy tylko w malym stopniu rozmycie za samochodem uklada sie jakby w pasy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur25 Zobacz posta
    a jakich czasow uzywasz bo ciezko czasami jest sie wstrzelic zeby bylo idealnie ostro z przodu chodzi mi o 11 bo na 12 przypomina mi to troche jak by trik z odkrecaniem obiektywy tylko w malym stopniu rozmycie za samochodem uklada sie jakby w pasy

nie ma gotowej receptury , po pewnym czasie widzisz auto i wiesz rożne auta rożna prędkość wsio się zmienia (światło pogoda polara odkręcasz z 5 x w ciągu godziny szczególnie y w Irlandii ) z czasami na 1/200 nic nie zrobisz a czasami zamrozisz auto.
    ja siedziałem 3h w parku i strzelałem do samochodów trza pokombinować.

11 robione stalka 35mm a 12 zoom 24-70 ( siedziałem za barierka metalowa na zakręcie za mną było ze 200mm w dol spociłem się tam troszkę

największy hard core zagrożenia życia to była ta fota , 2-3m nad jezdnia skalisty bok tylko krzaczory na żywo polocie przyciętym położyłem swoje 108 kilo nad jezdnia i oto efekt.

Pozdrawiam Darek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów