Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie dezaprobata (7.10) & teddy|hang|on (6.10) + v2.0 (28.10)

pierwsza oficjalna fota na tym forum z mojej strony
    jest nieco większa, więc daję w takiej formie...

teddy | hang | on

d80 + 18-70

pozdrawiam

Domyślnie

Oj, masakra... Raczej niesmaczna, niestety... No i kaloryfer jako tło? ...

Domyślnie

kaloryfer jest celowo - jakieś tło było potrzebne, grzejnik oraz panele z listwą kojarzą się z domem (nie miało być sterylnie i biało)... myślałem jeszcze o drzwiach, jednak wtedy fotka byłaby zbyt jednolita kolorystycznie...
    odnośnie niesmaczności to lubię kadry w tym klimacie
    w swoim dorobku mam jeszcze kilka określanych jako drastyczne, ale nie są 'nikonowskie', bo wyszły z z3
    np 'aborcja': http://www.obiektywni.pl/upload/real/8/36902_273092.jpg
    lub coś takiego - 'tory to nie plac zabaw': http://www.obiektywni.pl/upload/real...557_924591.jpg (UWAGA: ślimaka już nie było)

dzięki za szczerą opinię – takie liczą się dla mnie najbardziej
    pozdrawiam

Domyślnie

odnośnie niesmaczności to lubię kadry w tym klimacie
    Oczywiście, to wszystko kwestia gustu
    Pozostałe dwa zdjęcia, do których dałeś linki, znajduję daleko lepszymi na przykład. Drastyczność drastycznością, ale dla mnie poprostu istnieją granice, które mi trudno przekroczyć. Pluszowy miś kojarzy się nierozerwalnie z dziećmi, dziecństwem... I to właśnie ta granica. A fotografie tego typu wzbudzają zwykle dość gwałtowne uczucia.

Domyślnie

To z skorupką ślimaka mi się podoba. Co do tego z misiem to myśle podobnie jak zhao-zhuxi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dyziek Zobacz posta
    To z skorupką ślimaka mi się podoba. Co do tego z misiem to myśle podobnie jak zhao-zhuxi.
    Ja mysle odwrotnie: negatywne odczucia mam w stosunku do niepotrrzebnie zabitego slimaka, natomiast misiowi raczej nic sie nie stalo Oczywiscie rozumiem skojarzenia z dziecinstwem itd. zawsze jednak podobaly mi sie foty w tym klimacie. Przypomina mi sie mis z rozpruta glowa, w ktorej umieszczono zakrwawiony mozg jakiegos zwierzaka (zakladam, ze nie zostal zabity w celu pozyskania mozgu do fotografii ) Przy tej focie powieszony misio wyglada naprawde malo szokujaco
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Lolas, może ślimaczek zostawił chate i żyje bez niej

Domyślnie

zdjęcie jest rewelacyjne. nic bymw nim nie zmienił

Domyślnie

thx za odwiedziny...
    pora na kolejną fotkę

d80 + 18-70

pozdrawiam wszystkich dobitych polską polityką...

--- edycja ---------
    PS jeszcze kilka słów odnośnie zamysłu przy fotce 'teddy|hang|on':
    kaloryfer miał zaakcentować 'dom', czyli naturalne środowisko misia - miejsce jego problemów...
    kolor ściany rzeczywiście przy niektórych ustawieniach monitora wpada w nieprzyjemny odcień, jednak ta delikatna tonacja miała wyeksponować misia i czerwoną wstążkę stanowiącą ważny element historii
    przedstawiona historia miała być prosta, a zarazem nieobojętna w odbiorze... samobójstwo małego misia pozostawionego samego z wszystkimi problemami... jak to ujęła pewna obiektywna osoba: 'jednoczesna groteska i symbol'...
    zwróćcie uwagę na wyciągniętą łapę z czerwoną wstążką biegnącą w stronę odbiorcy - prośba o pomoc... ta sama wstążka stała się 'katem' w ostatnim kadrze, ich dobór jest nieprzypadkowy... również fakt podpisania każdego z nich członami głównego tytułu - stanowią one podtytułu...
    gra słów jest także istotna, 'hang on' znaczy zarówno 'wytrzymać', jak i 'wieszać się'
    oczywiście inna interpretacja jest również dopuszczalna

Domyślnie

Gratuluje dobrych pomysłów i dobrego wykonania. Ostatnie najmniej mi sie podoba ale musze przyznac ze i tak jest miłe dla oka

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów