Pytanie, ładny obrazek zachodzącego słońca czy kicz pokroju "jeleń na rykowisku". Praktycznie nie obrabiane, w zastanej formie.
Dziękuję
Szukaj
Pytanie, ładny obrazek zachodzącego słońca czy kicz pokroju "jeleń na rykowisku". Praktycznie nie obrabiane, w zastanej formie.
Dziękuję
Po ucięciu dołu na 2-3 cm poprawi sie kompozycja i proporcje kadru.
W efekcie poprawny mz, znany i lubiany motyw sylwety statku na tle zachodu.
Mozna to by jeszcze kolorystycznie porzeźbic, ale tak czy inaczej nie ma ani wstydu, ani tez szalonej euforii![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
Ja tu kiczy nie widze. Ale ja sie nie znam. Natomiast podoba mi sie, ze to z puszki jak piszesz i efekt ciekawy. Nie moge jakos wyrobic sobie zdania, czy ten falochron jest w odpowiednim miejscu. Czuje, ze jest potrzebny ale teraz jakby za nisko.
Lechupe? Czyli ciac albo statek nizej i wtedy mamy ta kompozycje, o ktorej piszesz tak? Bo teraz cos drazni!
j/w
z jednej strony falochnron dodaje 'czegoś' na zdjęciach, ale moim zdaniem, gdyby w tym przypadku obciąć dół wyszło by cos na podobieństwo panoramki.
jak dla mnie bardzo przyjemne zdjęcie![]()
Całkiem ciekawa widokówka. Nie wiem czy kicz. Mam ten sam problem ze swoim zdjęciem![]()
Fotoamator + Nikon D300, FujiFilm S5 Pro, Fujifilm X10 i XT-10
Pozdrawiam. M.K.
Obie wersje bez szału,ale przyjemne w odbiorze...
Pozdrawiam
Andrzej.
Dla mnie chyba jednak wersja bez falochronu. Jakoś odciąga uwagę a warto zauważyć te kaczki czy co to tam pływa![]()
"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
Pozdro Kuba
To inny kadr, zrobiony chwilę później
Skontaktuj się z nami