Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie Malbork - debiut

To mój debiut
    Nie boję się konstruktywnej krytyki. Wszelkie uwagi przeczytam i się do nich dostosuję.
    Wychodzę z założenia, że wciąż się uczę i doskonalę

1. Malbork

"Człowiek lubiący się kształcić, nigdy nie jest bezczynny"
    Monteskiusz

Domyślnie

Cześć,
    W sumie to jest taki kadr o niczym. Ot, róg baszty, nawy, czy czegoś tam. Z plusów, zdjęcie jest poprawnie naświetlone, i widać zamysł jaki Ci przyświecał.
    Ponieważ nie ma jakiegoś motywu przewodniego, proponowałbym zmienić ten obraz w kierunku mniej dosłownie dokumentacyjnym, raczej w stronę zabawy grafiką. I tak: widać, że miało być symetrycznie, ale nie wyszło. Dlatego najlepiej by było spróbować wyprostować i poobracać tak, aby była całkowita symetria. Nie zaszkodziłoby tez wydobyć więcej szczegółów ze zdobień, ale to może być ciężkie, zważywszy na warunki oświetleniowe (i tak dobrze Ci wyszło - nie ma przepalenia okien i ciemnicy wewnątrz). I na koniec jakaś obróbka, w tej dziedzinie nie mam zbytniego doświadczenia ale widziałbym to tak - jaśniejsze ściany, może jakieś dosaturowanie i ściemnienie okien, zwiększenie kontrastu na zdobieniach... ale przede wszystkim ma być (tzn w mojej wizji) symetrycznie i prosto - niestety czuję, że szerzej nie dasz rady tam zrobić zdjęcia, a korekcja perspektywy na tym zdjęciu utnie znaczną jego część.
    Powodzenia.

Uprawnienia umieszczania postów