Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Monika

Red face Monika

Nie jestem pewna co do dzialu :/

Przedstawiam Monike

1

2

3

...i czekam na konstruktywna krytyke, jak zwykle
    Pozdrawiam Wioletta

Domyślnie

Nikt się nie odważył do tej pory, to ja się pokuszę o wypowiedź. Zacznę może od uwagi ogólnej - czasem mam konserwatywne podejście i tutaj to się odezwało. Zatem obróbka nie przypadła mi do gustu i przesłoniła możliwość osądu. Dlatego też, pierwsze co zrobiłem to sobie skonwertowałem do czerni i bieli i taką też wersję ocenię, bo już coś mogę teraz więcej napisać.
    Prawie wszędzie zaintrygowało mnie kadrowanie. Jest... inne, co nie znaczy że złe, ale właśnie takie lekko niepokojące.
    Generalnie podoba mi się światło i dopracowanie skóry.
    Ogólnie zdjęcia są bardzo dobre, ale dość specyficzne.

Szczegółowe uwagi:
    1. Dziwna kompozycja. Niby wszystko gra, łuki krzewów, kwiat w rogu, schody, modelka. Ale razem jakoś tak poskładane, że zaburzona jest harmonia przekazu.
    2. Zdecydowanie zbyt mocno doświetlona górna część ciała. Znów kompozycja sprzeczna - połączenie pionowej drogi po schodach w górę, z poziomo rozłożoną suknią i silnym statycznym osadzeniem kadru w jego podstawie. Do tego trochę obronne ułożenie rąk. Nie wchodzić! A światło ciągnie.
    3. Tu już zdecydowanie kadr mi nie podpasował. Podobne wrażenie jak do poprzedniego, ale ciężar przesunięty do centrum (a nawet powyżej). To teraz traci sens (dla mnie). Natomiast jest piękny kadr dla tego zdjęcia, choć nieklasyczny. Mianowicie zwężenie (z góry i dołu) ujęcia do kadru panoramicznego, wąskiego, uspokaja kompozycję i daje się rozkoszować gracją modelki i zrelaksowaną pozą. Oczywiście w czarnobieli - powyższy kolor wprowadza tu tylko niepokój (chociaż może taki równomierny złoty jak jest na skórze można by było zostawić, bo ładnie to wyszło).

Domyślnie

dziwne kadry i pozy modelki, poza tym kompletnie nie leży mi obróbka zdjęć 2 i 3
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

Modelka bardzo atrakcyjna, szczególnie w tej sukience. Ładnie komponuje się jej uroda z przygotowaną stylizacją.
    Lokalizacja też wybrana nie najgorzej, taki gotycki klimat się stworzył, ale ze wszystkimi ujęciami się wstrzeliłaś.
    Najbardziej w oko wpadła mi footgrafia dziewczyny leżącej na schodach - ma w sobie coś romantycznego i smutnego zarazem, taką melancholię. I kolory tez ładne, podobnie jak światło, które na zdjeciu nr. 3 jest najbardziej trafione. Na 1 i 2 gdzieś ono ucieka i psuje efekt końcowy, ale 3jeczka jest świetna

Domyślnie

podpadasz
    Andrzej

Uprawnienia umieszczania postów