Szukaj
2 i 3 fajna. Brakuje mi tylko jeszcze czerwonej szminki usta jakieś blade
jak dla mnie 1 i 3 w tej kolejnosci![]()
podpis nieczytelny
2 najlepsza. Jedynka jakaś taka statyczna. Dwójkę bym kadrował bardziej koło kwadratu i balans bieli trochę do poprawy.Na trójce pozycja spowodowała, że "biust oparł się na brzuchu". B1 uda wyglądają na przerysowane perspektywą, a jeśli to uroda modelki (wątpię), to nalezałoby raczej pokazać je inaczej (lub wcale). B2 - zdjęcie studyjne a w odbiciu okularów las jakiś (lub dziwna firanka)?
Przy tak jasnym tle włosy się "przecierają" - nie lubię tego efektu. Usta wspomniane. Dodam jeszcze, że balans bieli pływa i wcale nie jest prawidłowy chyba w żadnym przypadku.Może celowo, ale wtedy pokazywanie w serii nie jest korzystne. Przyłóż się trochę do dobrego (ręcznego) ustawienia balansu bieli i go konsekwentnie używaj. Jeśli robisz zdjęcia w RAWach, to możesz dobrać WB na jednym zdjęciu i przenieść za pomocą oprogramowania, którego używasz, na pozostałe fotografie.
Ogólnie nie jest źle, ale widać problemy początkującej w temacie studyjnym. Spokojnie, będzie tylko lepiej, a jest i tak całkiem ok.
EDYTKA: generalnie trochę jasno - gdzieniegdzie robi to problemy.
Jestem wdzięczna za wszystkie uwagi
Tym bardziej, że była to pierwsza zabawa tego typu... a nie pstryki o tak, przy okazji.
A na studio składała się:
biała ściana (szerokość maksymalnie 1,5 metra, do tego przysyfiona), jakaś mata do ćwiczeń z jedną błyszcząca stroną (jak folia aluminiowa, to było jako blenda) i... a no... no i posklejane kartki od drukarki, w kwadrat, gdzieś 1,5 na 1,5 metra, jako podłoga.
I w drugim bonusie rzeczywiście odbija się firanka. Nie wiem jak to się stało bo była ciasno zepchnięta oO no ale nieważne.
Jeszcze raz dzięki![]()
D80 PADŁ +N18-55 + N50 1.8 + Pentacon 135
No tak, założyłem trochę bardziej profesjonalne studio, a widać i tak można. Zatem jak na takie warunki to naprawdę rewelacyjnie.
Skontaktuj się z nami