Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie [trampek] debiut na forum. plener slubny

CZesc pleneru z jedna para. Statycznie bo z blyskiem. zapraszam serdecznie do komentowania. exify zostawione

1.
    2
    3.
    4.
    5.
    6.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

1,3,4,6,- tak, podobaja sie, ładne, cieple w odbiorze, lubie takie klimaty (bez wchodzenia w SZCZEGÓŁY techniczne, zdjecie ma przywolywac mile wspomnienia z tej chwili, i tak na nie patrze)
    2,5- dla mnie na nie, ja nie lubie takich BARDZO statycznych zdjec slubnych, typu stan tu i tam a ja pstrykne fotke

Ogólnie prace ładne, miłe w odbiorze. Pzdr.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Trudno się tak obiektywnie wypowiadać zwłaszcza, że zdjęcia zamieszczone na forum troszeczkę gubią szczegóły.
    Jeżeli chodzi o klimat i bardzo ciepła barwę większości zdjęć to jest efektem późnego popołudnia i nisko schodzącego słońca. Zdjęcie 4,6 to raczej zamierzony cel autora ale jeżeli chodzi o pierwsze zdjęcie to delikatnie zdjąłbym troszeczkę tego ocieplenia.
    Przepraszam "Trampek" a jakim aparatem było robione bo nie sprawdzałem exifów. Wygląda na jakiś dłuższy obiektyw.
    Mnie osobiście bardzo się podoba sklejony zestaw nr 5
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nadzorca2 Zobacz posta
    Trudno się tak obiektywnie wypowiadać zwłaszcza, że zdjęcia zamieszczone na forum troszeczkę gubią szczegóły.
    Jeżeli chodzi o klimat i bardzo ciepła barwę większości zdjęć to jest efektem późnego popołudnia i nisko schodzącego słońca. Zdjęcie 4,6 to raczej zamierzony cel autora ale jeżeli chodzi o pierwsze zdjęcie to delikatnie zdjąłbym troszeczkę tego ocieplenia.
    Przepraszam "Trampek" a jakim aparatem było robione bo nie sprawdzałem exifów. Wygląda na jakiś dłuższy obiektyw.
    Mnie osobiście bardzo się podoba sklejony zestaw nr 5
    to wypowiadaj sie subiektywnie. co do braku szczegolow to nie do konca rozumiem.
    pierwsze zdjecie ma nalozony filtr, nie jest grzane. cieplota na wszystkich zamierzona.
    5d2 85L i jedno 16-35L
    podobaja ci sie te co sie porzednikowi nie podobaja cieszy mnie to.

Domyślnie

widać potencjał.
    gratuluje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    to wypowiadaj sie subiektywnie. co do braku szczegolow to nie do konca rozumiem.
    pierwsze zdjecie ma nalozony filtr, nie jest grzane. cieplota na wszystkich zamierzona.
    5d2 85L i jedno 16-35L
    podobaja ci sie te co sie porzednikowi nie podobaja cieszy mnie to.
    Podobają mi się te zdjęcia, ponieważ kadr jest taki jak na dawniejszych fotografiach sprzed wielu lat. Ten sposób fotografowania spotyka się coraz rzadziej...
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nadzorca2 Zobacz posta
    Podobają mi się te zdjęcia, ponieważ kadr jest taki jak na dawniejszych fotografiach sprzed wielu lat. Ten sposób fotografowania spotyka się coraz rzadziej...
    Wlasnie probuje osiagnac ta normalnosc z dawnych zdjec. kiedys ludzie pozowali , ale to bylo inaczej niz teraz, inaczes sie ustawiali, inaczej prowadzenie przez fotografa. zdjecia nie byly blahe. twarz, postawa mowila cos o bohaterze zdjecia. szukam takiego ustawienia ktore nie bedize meczylo widza. natrudniej jest zrobic dobre ustawiane zdjecie.
    Co do uwagi z drugiego postu: pokazalem czesc pleneru jednej pary. TAkie ustawki wprowadzaja wlasnie roznorodnosc na tle innych zdjec. dlatego nie rozumiem argumentacji - patrzac calosciowo ( inaczej trodno zreszta patrzec)

Domyślnie

ustawki same w sobie nie są złe.
    cholernie trudno pewnie zrobic niebanalna ustawke, ale wtedy ona ma sile i broni sie sama.
    5 sie bronią i nie ma co mowic, ze to zle podejscie do tematu.

Domyślnie

Zdjęcia niezłe. Trampek jak zwykle klasa ))
    ###

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów