Szukaj
1,3,4,6,- tak, podobaja sie, ładne, cieple w odbiorze, lubie takie klimaty (bez wchodzenia w SZCZEGÓŁY techniczne, zdjecie ma przywolywac mile wspomnienia z tej chwili, i tak na nie patrze)
2,5- dla mnie na nie, ja nie lubie takich BARDZO statycznych zdjec slubnych, typu stan tu i tam a ja pstrykne fotke
Ogólnie prace ładne, miłe w odbiorze. Pzdr.
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
Trudno się tak obiektywnie wypowiadać zwłaszcza, że zdjęcia zamieszczone na forum troszeczkę gubią szczegóły.
Jeżeli chodzi o klimat i bardzo ciepła barwę większości zdjęć to jest efektem późnego popołudnia i nisko schodzącego słońca. Zdjęcie 4,6 to raczej zamierzony cel autora ale jeżeli chodzi o pierwsze zdjęcie to delikatnie zdjąłbym troszeczkę tego ocieplenia.
Przepraszam "Trampek" a jakim aparatem było robione bo nie sprawdzałem exifów. Wygląda na jakiś dłuższy obiektyw.
Mnie osobiście bardzo się podoba sklejony zestaw nr 5
Znak rozpoznawczy
Fioletowy kwiatek
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
widać potencjał.
gratuluje.
Wlasnie probuje osiagnac ta normalnosc z dawnych zdjec. kiedys ludzie pozowali , ale to bylo inaczej niz teraz, inaczes sie ustawiali, inaczej prowadzenie przez fotografa. zdjecia nie byly blahe. twarz, postawa mowila cos o bohaterze zdjecia. szukam takiego ustawienia ktore nie bedize meczylo widza. natrudniej jest zrobic dobre ustawiane zdjecie.
Co do uwagi z drugiego postu: pokazalem czesc pleneru jednej pary. TAkie ustawki wprowadzaja wlasnie roznorodnosc na tle innych zdjec. dlatego nie rozumiem argumentacji - patrzac calosciowo ( inaczej trodno zreszta patrzec)
4 piekna
ustawki same w sobie nie są złe.
cholernie trudno pewnie zrobic niebanalna ustawke, ale wtedy ona ma sile i broni sie sama.
5 sie bronią i nie ma co mowic, ze to zle podejscie do tematu.
Zdjęcia niezłe. Trampek jak zwykle klasa))
###
Skontaktuj się z nami