Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie SB900 - rysy na "szybce"

Witam,

mam pytanie natury optofizycznej jako, że fizyka sama w sobie nie jest moją ulubioną nauką kieruję się do mądrzejszych ode mnie - czy rysy na frontowym "szkiełku" lampy (jakiejkolwiek) mogą mieć jakikolwiek wpływ na efekt na zdjęciu? załamanie światła flesza o nierówności na powierzchni szybki - to mam na myśli.. Czy macie jakieś z tym doświadczenia?

Domyślnie

moje SB800 jest porysowane bardzo grubo na pow. szybki zarowno czeronej jak i palnika....
    No i nic

nie ma co sie martwić imo

Domyślnie

może znajdź pozytywy w tym, że się porysowała - nie będziesz musiał wydawać na stofena A poważnie to wydaje mi się, że oprócz konieczności ewentualnego spuszczenia 50 dych z ceny przy odsprzedaży nic złego nie powinno się dziać
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macienty Zobacz posta
    Witam,

mam pytanie natury optofizycznej jako, że fizyka sama w sobie nie jest moją ulubioną nauką kieruję się do mądrzejszych ode mnie - czy rysy na frontowym "szkiełku" lampy (jakiejkolwiek) mogą mieć jakikolwiek wpływ na efekt na zdjęciu? załamanie światła flesza o nierówności na powierzchni szybki - to mam na myśli.. Czy macie jakieś z tym doświadczenia?
    e no nie rób sobie jaj
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

Rysy które powstają przy normalnym użytkowaniu lampy oczywiście wpływaja na światło. Tylko w stopnie nie mającym kompletnie znaczenia dla fotografa

Domyślnie

Podłączę się do tematu. W mojej (co prawda nie SB900) SB-24 pękła ta czerwona szybka (na pół) Skleiłem ją, widać to, mam rozumieć, że znacząco nie wpłynie to na jakość błyskania?
    D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
    Olympus Xa, Yashica Mat 124G
    Ernemann 13x18 (1905-1912?)

Domyślnie

ta czerwona szybka zakrywa asystenta auto fokusa no nie? ja w SB - 600 w ogole jej nie mam (czerwonej szybki) od kilku miesiecy i dziala :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soko Zobacz posta
    ta czerwona szybka zakrywa asystenta auto fokusa no nie?
    Dokładnie o nią chodzi. Dzięki za odpowiedź.
    D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
    Olympus Xa, Yashica Mat 124G
    Ernemann 13x18 (1905-1912?)

Uprawnienia umieszczania postów