Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Przegladarka do NEF w OSX.

Czesc. Moze ktos uzywa OSXa i bedzie wiedzial czy istnieje pod ten system jakas prosta, szybka przegladarka do zdjec, ktora otworzy NEFy? Systemowy Preview sobie nie radzi, a Xee, ktorego uzywam i ktory doskonale pokazywal RAWy z EOSa 1D, NEFy wyswietla tylko w postaci prewek 160x120 pixeli.

Domyślnie

Np. ViewNX.
    Edit:
    Xee się zatrzymao w rozwoju chyba z 2 lata temu. iPhoto sobie też radzi - ale to już zależy, którą masz wersję. ViewNX wydaje się najszybszy, ale obejrzysz tylko rawy z Nikona.
    Ostatnio edytowane przez samek ; 29-08-2009 o 18:23

Domyślnie

Sprawdz justlooking ale czy i jak dziala z nefami to nie wiem, generalnie rawy z innych puszek wyswietla i jest prostai szybka a na dodatek darmowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Np. ViewNX.
    Edit:
    Xee się zatrzymao w rozwoju chyba z 2 lata temu. iPhoto sobie też radzi - ale to już zależy, którą masz wersję. ViewNX wydaje się najszybszy, ale obejrzysz tylko rawy z Nikona.
    Tak. Mam ViewNX. Liczylem jednak na cos szybkiego i prostego, wlasnie jak wspomniany Xee, ktory- jak mowisz - mimo, ze nie rozwijany, ale wciaz doskonale spelnia swoja funkcje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    Tak. Mam ViewNX. Liczylem jednak na cos szybkiego i prostego
    A ViewNX jest wolny i skomplikowany?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

marszull - Dzieki za info. Niestety justlooking nie otwiera moich NEFow.
    stig - na PBg4 troche wolny. A prosty w sensie, ze klikam w zdjecie w Finderze a ono otwiera mi sie w pelnym oknie. A w NX tak tylko w slideshow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    ...na PBg4 troche wolny...
    No tak - bo już się chciałem dziwić tej szybkości. Niestety PB to już niedzisiejszy sprzęt jeśli chodzi o foty. Co tam za OS? 10.4 czy 10.5?
    Edit:
    Zresztą nie ma co dywagować. Mam nadzieję, że to nie 10.5. Tak samo dobrze by było aby nie 10.3. Na PB G4 17 optimum dla mnie to był 10.4 i miałem max możliwego ramu. Uważam, że do szybkiego przeglądania ViewNX był najlepszy.
    Ostatnio edytowane przez samek ; 29-08-2009 o 19:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Co tam za OS? 10.4 czy 10.5?
    10.4
    Ogolnie nie narzekam. A nowy kupie jak sie obecny popsuje.

Domyślnie

Jest naturalnie Photo Mechanic, szybki lecz ... niezbyt budżetowy ($150).
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

A jaki OS? Bo w SN preview otwiera nefy. Nie pamietam jak bylo w L.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów