Super, a nawet wiecej niż super![]()
Szukaj
Super, a nawet wiecej niż super![]()
mam bardzo malo czasu i siedze 10 min na kompie... Ale super zdjecie! Swietne moim zdaniem w 100% wykorzystane wszytko. Swiatlo woda kadr...
Tytuł zapewne miał brzmieć: "Towards the light", albo "Bring it up to light", albo "In enlightened direction", albo: "Into the light" a może "Luminous energy"? W tytule przedimek zastosowany jest błędnie i zmienia całe znaczenie. Prace prezentujesz bardzo fajne, ale tytuły wołają o pomstę do nieba. Gdybym ja tak tytułował swoje prace po polsku dostałbym pewnie bana od Ekonet-a
PS. Szczerze i z całego serca piszę to nie po to aby się przy*^#$^:"ać, ale dlatego że Twoje zdjęcia zasługują na dobry tytuł. Języka angielskiego w zasadzie nigdy się nie uczyłem, nie znam się na gramatyce :P
super bw i idealnie dobrany czas - czyli to co wszyscy pisza
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Szczerze mówiąc ,to kolejny raz zbieram się by wystąpić z wnioskiem o zakaz umieszczania fot z "obcobrzmiącym" tytułem...chyba że jest to nazwa własna...
To tak dla dobra odbiorców i autorów też.....![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
OK. Już nie będę zanieczyszczał forum swoimi tytułami. Oczywiście dziękuję za "kolejny" tego typu komentarz i obiecuję, że nie będę już tu nikogo dręczył swoimi trudnymi do rozszyfrowania tytułami. Dziękuję.
Bez przesady. Ode mnie najwyżej drugi lub trzeci na dziesiątki prac które tutaj wystawiasz. Moim celem absolutnie nie jest zniechęcenie nikogo do nadawania obcojęzycznych nazw. Zachęcam do szukania i rozwijania tej trudnej sztuki. Tak samo jest z fotografią. Trzeba sporo ćwiczyć i szlifować warsztat. Szczerze zachęcam do spisywania ulubionych tytułów w utworach muzycznych, lub literackich. Można się sporo nauczyć w ten sposób nie mając biegłej znajomości języka. Ciężko natomiast stworzyć dobry tytuł od podstaw nie mając wiedzy z zakresu gramatyki lub literatury. Język obcy nie ma tutaj wiele do rzeczy. Dobry tytuł jest jak wisienka na torcie![]()
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Skontaktuj się z nami