Close

Strona 3 z 51 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 506

Wątek: Canon 7D

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To jeszcze dluga droga przed Toba panowie z Nikona sobie to jakos wyobrazili i virtual horizon wsadzili do aparatu prawie 1,5 roku temu
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 30-08-2009 o 00:04

Domyślnie

No ale na wyświetlaczu głównym, mylę się? A w 7D ficzer ten jest przedstawiamy przy specyfikacji wizjera...

A swoją drogą fakt, że jeszcze dłuuuga droga przede mną
    Ostatnio edytowane przez nem ; 30-08-2009 o 00:09
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

W sumie racja - ze specyfikacji zainteresowalem sie tylko aero-dynamika ale chyba wiem jak to bedzie zorganizowane - bedzie zrobiona kreska z malutkich igielek i w zaleznosci od tego jak mocno obrobisz aparat to pod takim katem ta igielkowa kreska bedzie Cie dzgac w gale proste

Domyślnie

Fakt, proste
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Po chinsku jest napisane, ze ten horizon assist ma byc elektroniczny i na dodatek 3d albo ja nie umiem czytac co tez jest wielce mozliwe

EDIT: Jest jeszcze jedna mozliwosc - w wizjerze bedzie maly Tsubasa Ozora, on zawsze wiedzial gdzie jest horyzont bo za nim byla schowana bramka - jakby tego nie wiedzial, to by gola nigdy nie strzelil i gwiazda by nie zostal... a, ze poruszal sie we wszystkich osiach YXZ to dlatego 3d
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 30-08-2009 o 00:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    A w 7D ficzer ten jest przedstawiamy przy specyfikacji wizjera...
    W D700 też jest w wizjerze, drabinka ekspozycji staje się poziomicą
    D700 + N35/2D

Domyślnie

Może chodzi im o dwie idiełkowe kreski - jedną poziomą, drugą pionową?

Tsubasa byłby jednak dość problematyczny, mimo wszystko to mądry chłopak był i w przypadku zdjęć o wątpliwej wartości artystycznej mógłby nie pomagać...

Domyślnie

Natomiast zdjęcia o wartości artystycznej nie potrzebują poziomicy, nawet lepiej jak horyzont "leci"
    D700 + N35/2D

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Pozywiom, uwidim jeszcze bedziecie wspominac jak mowilem o Tsubasie...

Domyślnie

Wg. mnie Canon nie pokazal nic nowego... jak zwykle odgrzewa body i tylko dogania konkurencje. Wsadzajac tak gesto upakowana matryce bez zadnych zmian w konstrukcji technologicznych nie mozna spodziewac sie dobrego, a tym bardziej lepszego niz w poprzednich konstrukcjach obrazka... tak wiec glowna zaleta Canona odpada.
    Rzeczy jak wirtualny horyzont, sterowanie lampami juz od dawna sa w naszym systemie wiec tez bez szalu... Nie wiem czym sie ludzie ekscytuja w tym body ?
    Canon od juz ladnych paru lat leci tylko i wylacznie na opinii nie wysilajac sie zbytnio w tworzeniu czegos nowego... i dlatego tam mnie nie ma

Strona 3 z 51 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów