To jeszcze dluga droga przed Tobapanowie z Nikona sobie to jakos wyobrazili i virtual horizon wsadzili do aparatu prawie 1,5 roku temu
![]()
Szukaj
To jeszcze dluga droga przed Tobapanowie z Nikona sobie to jakos wyobrazili i virtual horizon wsadzili do aparatu prawie 1,5 roku temu
![]()
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 30-08-2009 o 00:04
No ale na wyświetlaczu głównym, mylę się? A w 7D ficzer ten jest przedstawiamy przy specyfikacji wizjera...
A swoją drogą fakt, że jeszcze dłuuuga droga przede mną![]()
Ostatnio edytowane przez nem ; 30-08-2009 o 00:09
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
W sumie racja - ze specyfikacji zainteresowalem sie tylko aero-dynamika![]()
ale chyba wiem jak to bedzie zorganizowane - bedzie zrobiona kreska z malutkich igielek i w zaleznosci od tego jak mocno obrobisz aparat to pod takim katem ta igielkowa kreska bedzie Cie dzgac w gale
proste
![]()
Fakt, proste![]()
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Po chinsku jest napisane, ze ten horizon assist ma byc elektroniczny i na dodatek 3dalbo ja nie umiem czytac co tez jest wielce mozliwe
![]()
![]()
EDIT: Jest jeszcze jedna mozliwosc - w wizjerze bedzie maly Tsubasa Ozora, on zawsze wiedzial gdzie jest horyzont bo za nim byla schowana bramka - jakby tego nie wiedzial, to by gola nigdy nie strzelil i gwiazda by nie zostal... a, ze poruszal sie we wszystkich osiach YXZ to dlatego 3d![]()
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 30-08-2009 o 00:31
Może chodzi im o dwie idiełkowe kreski - jedną poziomą, drugą pionową?
Tsubasa byłby jednak dość problematyczny, mimo wszystko to mądry chłopak był i w przypadku zdjęć o wątpliwej wartości artystycznej mógłby nie pomagać...
Natomiast zdjęcia o wartości artystycznej nie potrzebują poziomicy, nawet lepiej jak horyzont "leci"![]()
D700 + N35/2D
Pozywiom, uwidimjeszcze bedziecie wspominac jak mowilem o Tsubasie...
![]()
Wg. mnie Canon nie pokazal nic nowego... jak zwykle odgrzewa body i tylko dogania konkurencje. Wsadzajac tak gesto upakowana matryce bez zadnych zmian w konstrukcji technologicznych nie mozna spodziewac sie dobrego, a tym bardziej lepszego niz w poprzednich konstrukcjach obrazka... tak wiec glowna zaleta Canona odpada.
Rzeczy jak wirtualny horyzont, sterowanie lampami juz od dawna sa w naszym systemie wiec tez bez szalu... Nie wiem czym sie ludzie ekscytuja w tym body ?
Canon od juz ladnych paru lat leci tylko i wylacznie na opinii nie wysilajac sie zbytnio w tworzeniu czegos nowego... i dlatego tam mnie nie ma![]()
Skontaktuj się z nami