Szukaj
Z typowym High key to to zdjęcie ma mało wspólnego. Raczej jest w dość wyblakłej konwersji. Co nie znaczy, że jest złe. Dziewczyna ma fantastyczne oczy a ta 'mgła' ich nie eksponuje. Dół zdjęcia odciąga wzrok od tego na czym wzrok powinien się skupiać.
Co do pozy modelki na 1 to zauważyłem ostatnio tendencje do nienaturalnych póz co niekorzystnie wpływa na odbiór całości. Oczywiście wizja autora jest ponad osądami, lecz uważam, iż modelka jest piękną kobietą a jej subtelna uroda predystynuje ją do póz raczej naturalnych.
Z zamieszczonego set-u najlepsze są zdjęcia modelki z rekwizytem choć na 3 ucięta głowa dyskwalifikuje je. Może masz pełny kadr warto to poprawić.
Obejrzałem set. Wow! Ale fajna modelka! I oczy ma takie ciekawe, zielone. Z tymi pionowymi źrenicami. Uszka, no i to futerko! Rozumiem, że sesja drugiej, tej bladej modelki, to tak przez grzeczność?
Zastanowię się jeszcze nad sesją...
A mnie się podobają oba zdjęcia tak jak są - oczywiście zawsze można coś zmienić po swojemu, ale idea godna pochwały - gratuluję!
Nikon D750, D300, D80 :Nikkor AF-S 24-70 f2.8 G ED, AF-S 35 mm f/1,8 G, 50mm f/1.8D, AF-S DX VR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED, Samyang 8mm f/3,5 IF MC Fish-eye
Zależy co uznać za typowe. Szczerze mówiąc nie wiem jak powinien wyglądać dobry high key. Tak z ciekawości wpisałem termin w wikipedie. Zgodnie z tą definicją można to zdjęcia zaliczyć do zdjęć wykonanych techniką high key. Przypominam, ze nie wiem jak wygląda typowy high key i moim zamiarem nie było zrobienie zdjęcia w tej technice, miało być jasno.
Miało być romantycznie i troszkę tajemniczo. W dole zdjęcia nie widzę żadnych elementów, które mogłyby odciągać wzrok od oczu modelki.
Czy mógłbyś rozwinąć temat i napisać co nienaturalnego widzisz w pozycji modelki na zdjęciu nr 1 ?
Kadru pełnego nie mam bo kadrowałem na etapie naciśnięcia spustu migawki, także cięcie jak najbardziej świadome. Nie rozumiem czemu ucięty czubek głowy dyskwalifikuje zdjęcie nr 3? W czym to cięcie przeszkadza ?
Choć nie zgadzam się z Twoimi uwagami bardzo je cenię i dziękuje, za Twój komentarz.
O stylizacji mogę napisać tylko tyle, że nie jest ona mojego pomysły, ale buty bardzo mi się podobały i były fajnym akcentem
Tak naprawdę, kot też był fotografowany przez grzeczność. Miałem fotografować parkę patyczaków. Niestety tak poszalały, ze pan patyczak złamał patyka, a patyczakowa całkiem zdrewniała. Żeby nie tracić czasu zacząłem fotografować kota. Kot jak to kot, swoimi scieżkami chodzi, wypiął się. Nie pozostało nic innego jak fotografować niewiaste.
Zastanowiłeś się juz ?![]()
Najlepszy set jaki tu się pojawił od długiego czasu.
Dwa zastrzeżenia: mogłeś lepiej wykorzystać kota i nie dawać tego jednego BW.
Powiem krótko: wow!
Dxxx i inne.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
No tak, ja też miałem kiedyś patyczaka, ale gdzieś zniknął. Przemyślałem sesję i stwierdziłem, że jest dobrze zrealizowana. To znaczy, że to co sobie zaplanowałeś, wzorowo sfotografowałeś. Zatem za realizację piątka. Ale że stylizacja kompletnie do mnie trafia (wiadomo gusta), to o stronie artystycznej czy odbioru emocjonalnego, się nie wypowiem.
Skontaktuj się z nami