Szukaj
Obiektyw daje radę, kadry ok, światełko w porządku, choć możnaby lekko chyba doświetlić. Ale z modelką trochę pracy potrzebaChociaż jak na portret nieprofesjonalnej modelki, to myślę, że ok.
mOSAd, ale ty dziś łagodny w ocenie jesteśMi się wydaje, że 1 i 3 mają trochę jednak poobcinane kadry bez uzasadnienia, 3 przydałoby się lekkie doświetlonko. Na 2 spodnie dają troszkę po oczach, w przypadku białych ubrań łatwo o przepał. Troszkę miękkie są te zdjęcia, może ciut wyostrzyć po zmniejszeniu? Z 3 pokazanych to wybieram nr 2.
"Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"
W trójce niepotrzebnie obcięty łokieć czy czubek głowy ?1 i 3 mają trochę jednak poobcinane kadry bez uzasadnienia
Wersja 3 poprawiona: z łokciem, lekkim doświetleniem i nieco większym wyostrzeniem: http://img143.imageshack.us/img143/1...c36966male.jpg
Wersja 1 bez obcięcia: http://img198.imageshack.us/img198/6...c37543male.jpg
Chociaż mam wrażenie, że tym razem nieco przeostrzyłem - zdjęcia z założenia miały być miękkie, łagodne i spokojne.
Każdy może mieć gorszy dzień, nie?
Ja się zastanowiłem, czy dziewczyna byłaby zadowolona z takich zdjęć. Uznałem, że tak. Jasne że można po pierwsze pójść do makijażystki, po drugie mieć asystenta z blendą oraz jeszcze na koniec zdjęcia dopieścić obróbką. Ale jak na to co widzę, a widzę luźny spacer, spokojny plener we dwoje, przechadzka w parku - jak na takie warunki - jest dla mnie w porządku. Ot taka formuła. Może bardziej albumowo, ale przyjemnie zdjęcia sie ogląda, nie ma rażących błędów, technicznie też wszytko gra.
1. Nie wiadomo gdzie tu ostrość. Moim zdaniem powinna być na twarzy, a tam jej jakoś nie widzę. I zgarbienie nie pasuje. Oczywiście wersja bez obciętej ręki.
2. Nie czepiałabym się czegoś tutaj szczególnie.
3. Znowu lepsza nie obcięta wersja. Trochę ciemno od strony drzewa i ostrość znowu gdzieś w lesie.
Ogólnie jakieś takie mydlane te zdjęcia. Brakuje w nich życia. Może to przez kolorystykę też.
Po pierwsze Złe kadrowanie na
1. ucięte plecy.
2 jest w miarę ok., ale taka nijaka
3. najlepsza ale szkoda mi tego łokcia uciętego
Sieniawski park można lepiej wykorzystać z ładną modelką.
1 i 3 wrzuciłem już w wersjach poprawionych (bez cięć)![]()
Skontaktuj się z nami