Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dorota

Domyślnie Dorota

Z lekką niepewnością umieszczam zdjęcia do oceny.

1.

2.

3.

Proszę o opinię, wytknięcie błędów i rady.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Obiektyw daje radę, kadry ok, światełko w porządku, choć możnaby lekko chyba doświetlić. Ale z modelką trochę pracy potrzeba Chociaż jak na portret nieprofesjonalnej modelki, to myślę, że ok.

Domyślnie

mOSAd, ale ty dziś łagodny w ocenie jesteś Mi się wydaje, że 1 i 3 mają trochę jednak poobcinane kadry bez uzasadnienia, 3 przydałoby się lekkie doświetlonko. Na 2 spodnie dają troszkę po oczach, w przypadku białych ubrań łatwo o przepał. Troszkę miękkie są te zdjęcia, może ciut wyostrzyć po zmniejszeniu? Z 3 pokazanych to wybieram nr 2.
    "Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"

Domyślnie

1 i 3 mają trochę jednak poobcinane kadry bez uzasadnienia
    W trójce niepotrzebnie obcięty łokieć czy czubek głowy ?
    Wersja 3 poprawiona: z łokciem, lekkim doświetleniem i nieco większym wyostrzeniem: http://img143.imageshack.us/img143/1...c36966male.jpg
    Wersja 1 bez obcięcia: http://img198.imageshack.us/img198/6...c37543male.jpg

Chociaż mam wrażenie, że tym razem nieco przeostrzyłem - zdjęcia z założenia miały być miękkie, łagodne i spokojne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    mOSAd, ale ty dziś łagodny w ocenie jesteś
    Każdy może mieć gorszy dzień, nie?

Ja się zastanowiłem, czy dziewczyna byłaby zadowolona z takich zdjęć. Uznałem, że tak. Jasne że można po pierwsze pójść do makijażystki, po drugie mieć asystenta z blendą oraz jeszcze na koniec zdjęcia dopieścić obróbką. Ale jak na to co widzę, a widzę luźny spacer, spokojny plener we dwoje, przechadzka w parku - jak na takie warunki - jest dla mnie w porządku. Ot taka formuła. Może bardziej albumowo, ale przyjemnie zdjęcia sie ogląda, nie ma rażących błędów, technicznie też wszytko gra.

Domyślnie

1. Nie wiadomo gdzie tu ostrość. Moim zdaniem powinna być na twarzy, a tam jej jakoś nie widzę. I zgarbienie nie pasuje. Oczywiście wersja bez obciętej ręki.
    2. Nie czepiałabym się czegoś tutaj szczególnie.
    3. Znowu lepsza nie obcięta wersja. Trochę ciemno od strony drzewa i ostrość znowu gdzieś w lesie.

Ogólnie jakieś takie mydlane te zdjęcia. Brakuje w nich życia. Może to przez kolorystykę też.

Domyślnie

Po pierwsze Złe kadrowanie na
    1. ucięte plecy.
    2 jest w miarę ok., ale taka nijaka
    3. najlepsza ale szkoda mi tego łokcia uciętego

Sieniawski park można lepiej wykorzystać z ładną modelką.

Domyślnie

1 i 3 wrzuciłem już w wersjach poprawionych (bez cięć)

Uprawnienia umieszczania postów