Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Żuberek

Domyślnie

nie fioletowo nie jest
    żubery mają dość trudną do sfotografowania "karnację"
    jest dość chłodna, nawet magentowa, ale w kontrowym świetle - skrzy się żółciutko
    możesz dodać trochę czerwieni - będzie cieplejsze, jakby w porannym czy popołudniowym świetle
    możesz też nie korygować
    reszta zdjęcia też jest bardzo sympatyczna

Domyślnie

Według mnie zdjęcie jest śliczne i nic nie trzeba już korygować. Chyba, że chcesz po prostu trochę poeksperymentować.
    Mam troszkę zdjęć tych stworzonek, ale żadne nie jest nawet w połowie tak udane jak to.

Domyślnie

Jak patrzę na czasy z jakimi robisz fotki to zaczynam podejrzewać cię o jakiś stabilizator żyroskopowy pod aparatem toż to przecież na magię jakąś zakrawa.
    Inni dwoją się i troją żeby nieruszone fotki zrobić na 1/250 albo więcej, a ty proszę po co 1/250 wystarczy 1/25 dobre naprawdę dobre.
    Fioletowo- myślę że tak możesz zostawić, ewenualnie obniżyć temperaturkę światła.
    Gratuluję i pozdrawiam.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Domyślnie

Nie pogardził bym obiektywem ze stabilizacją ale nie stać mnie na taki i trzeba korzystać ze statywu, oczywiści na kilkanaście fotek jeżeli taką liczbę uda się zrobić jedna może dwie są w miare przyzwoite ja natomiast się dziwię jak ludzie z obiektywami 300, 400 mm + TC uzyskuja 1/200 to jest zagadka skoro ja na 5,6 moge uzyskać tylko 1/25 s.
    Wojtek Ostapowicz

Domyślnie

Rakiety ZKRPC mają żyroskop stabilizujący tor lotu a po wystrzale ładunku ćwiczebnego przeważnie zostaje on nienaruszony, i ktoś podpowiedział mi żeby zrobić z niego puszkę przykręcaną do aparatu to pomoże na robienie stabilnych fotek nawet z ręki. Kiedyś były tego typu stabilizatory do kamer wideo.
    Podobno w Nadarzycach można coś takiego zdobyć.
    A co to żubrów to Wojtek może potwierdzić że są ale koło Piecnika a nie w Wałczu.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów