Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pierwszy ślub

Domyślnie Pierwszy ślub

Czesc,

Kuzynka poprosiła mnie o zrobienie zdjęć na ślubie na którym byłem też gościem. Miałem strasznego stresa bo nie było innego fotografa a jestem amatorem i to początkującym. Proszę powiedzcie jak to wyszło i czy macie jakieś konstruktywne rady . - Jeszcze mamy się umówić na plener bo w dzień ślubu nie było czasu.

Niestety z moim super słabym internetem łatwiej będzie podać linka niż jeszcze raz wrzucać zdjęcia :

Ślub Magdy & Bartka - 22.09.2009

Pozdrawiam

mbujak

Domyślnie

Jak na pierwszy raz, to tragedii wielkiej nie ma. Widziałem już gorsze zdjęcia. Młodym na pewno będą się podobać.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

Śmiesznie, robiłem ślub w tym samym kościele i potem też wesele było w hotelu lipsk. Może w pakietach to sprzedają?Do sali kościół na skałce gratis
    radość

Domyślnie komentarze

Hej,

Tak sala gratis do "co łaska"

mbujak

Domyślnie

rozwaliła mnie panienka w czarnej mini ledwo za majtki na weselu...

Domyślnie

opracuj trochę nad kadrem, często pojawiają się niepotrzebne elementy, no i światło, świecone na wprost, w kościele całe tło jest ciemne, na weselu wręcz czarne, a przód wypalony.
    Jak to opanujesz postaraj się pokazywać emocje, których na takich imprezach jest pełno. Ale jak na 1 raz to nie jest tak źle, niektórzy próbują robić takie zdjęcia jako "zawodowcy".
    Jakub Kaniuka

Domyślnie

Lampa ze stopki, walona na wprost niszczy wiekszosc tych zdjec.
    Do etapu wesela, jest szaro-buro (zreszta na weselu niewiele lepiej).
    Wracajc do lampy -- patrz na to, co masz w kadrze, kiedy jej uzywasz. Wypalone pierwsze plany, to podstawowy blad. Nie celuj przez czyjes ramie i twarz, bo lampa zawsze wypali te pierwej napotkane detale.
    Zmieniaj pozycje, zamiast ciagle kadrowac z pozycji wyprostowanej -- dodaj troche innej perspektywy niz tylko z pozycji normalnie patrzacego czlowieka.
    Dokladniejsza selekcja. Zobacz grymas panny mlodej na 2gim zdjeciu z przysiegi. Ja rozumiem, ze ona sie rozkleila, ale nawet jak na dokumentacje tego faktu, to wyglada to naprawde niekorzystnie. A na dokladke jeszcze zrobiles 3 dokladnie takie same kadry z tego momentu.
    Jak na pierwszy slub, to nie jest tragicznie. Niemniej, nie powinienes sobie tego w ten sposob tlumaczyc. Po prostu nie zabiera sie za taka robote, jesli nie ma sie opanowanego warsztatu. Najpierw 20-30 tysiecy _swiadomie_ wykonanych zdjec, a dopiero potem fotografowanie tak waznych uroczystosci. Trenuj; kamyczki, ptaszki, siostra, male kameralne koncerty -- cokolwiek.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deport Zobacz posta
    rozwaliła mnie panienka w czarnej mini ledwo za majtki na weselu...
    Na jednym ze zdjęć widać że są 3 takie "artystki" na tym weselu
    Nikon D50 + Nikkor 18-70mm 1:3,5-4,5G ED + Tamron AF 28-105mm 1:4.0-5,6G + SB-600 + SD Kingston 2GB + SD Kingston 512MB + statyw + torba
    "Wszystko, co ma początek ma tez koniec..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Lampa ze stopki, walona na wprost niszczy wiekszosc tych zdjec.
    Do etapu wesela, jest szaro-buro (zreszta na weselu niewiele lepiej).
    Wracajc do lampy -- patrz na to, co masz w kadrze, kiedy jej uzywasz. Wypalone pierwsze plany, to podstawowy blad. Nie celuj przez czyjes ramie i twarz, bo lampa zawsze wypali te pierwej napotkane detale.
    Zmieniaj pozycje, zamiast ciagle kadrowac z pozycji wyprostowanej -- dodaj troche innej perspektywy niz tylko z pozycji normalnie patrzacego czlowieka.
    Dokladniejsza selekcja. Zobacz grymas panny mlodej na 2gim zdjeciu z przysiegi. Ja rozumiem, ze ona sie rozkleila, ale nawet jak na dokumentacje tego faktu, to wyglada to naprawde niekorzystnie. A na dokładkę jeszcze zrobiłeś 3 dokladnie takie same kadry z tego momentu.
    Jak na pierwszy slub, to nie jest tragicznie. Niemniej, nie powinienes sobie tego w ten sposob tlumaczyc. Po prostu nie zabiera sie za taka robotę, jesli nie ma sie opanowanego warsztatu. Najpierw 20-30 tysięcy _świadomie_ wykonanych zdjec, a dopiero potem fotografowanie tak ważnych uroczystości. Trenuj; kamyczki, ptaszki, siostra, male kameralne koncerty -- cokolwiek.
    To może być puentą do tego postu.Nic dodać nic ująć Stig
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Uprawnienia umieszczania postów