Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Samotni

Domyślnie Samotni

Wojciech Miętka
    Nie wyobrażam sobie innego systemu
    Nk D2x, Nk 17-55 2.8, Nk 80-200 2.8, Nk 50 1.8

Domyślnie

Dla mnie super.
    W 3 ta zjawa trochę przeszkadza... - a może jednak nie.

Oszczędny w słowach Awatar Fatamorgana
    Miasto
    UK- The North/PL- The South

Domyślnie

Brak neutralnego tła na 1. Nie wiadomo na co patrzeć- na obraz czy babcię...
    2 bardzo udane.
    3 zupełnie nieudane.
    Jak już się przymierzamy do zdjęcia 1 osoby, to albo potem cropujemy (tu- w pionie), albo przynajmniej rozmywamy tło, żeby nam rowery, postacie nie wpiep..ły się w kadr.
    No albo czekamy aż sobie pójdą.
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.
    D4, D7100, D300 + 7 dział kalibru 16-300mm, amunicja oraz sporo stuffu- w tym 5 m. wężyka....

Domyślnie

1 i 2 interesujące, 3 faktycznie skopane (głównie przez zjawę i rowerzystę).

Domyślnie

na 3 to jest bardzo świadomie zamierzony efekt....nienawidzę takich wycackanych zdjęć gdzie wszystko jest tak ślicznie "cropowane"...zdjęcie ma żyć ma być w ruchu jak kadr z filmu. Moim zdaniem. Ja strasznie lóbie takie zdjęcia gdzie jest wiele płaszczyzn. W tym zdjęciu chodziło o to, że ta osoba ma niknąc w tłumie. Gdyby tej reki nie było to było by to zwykłe zdjęcie - lipa. To zdjęcie się bardzo dobrze sprzedało zresztą.
    To tak na swoją obronę ale każdy ma swoje zdanie oczywiście pozdrawiam i dziękuje za komentarz!!
    Wojciech Miętka
    Nie wyobrażam sobie innego systemu
    Nk D2x, Nk 17-55 2.8, Nk 80-200 2.8, Nk 50 1.8

Domyślnie

1. i 3. się podobają, 2. za zwykłe, za tuzinkowe. Ale 1. naprawdę... moc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatamorgana Zobacz posta
    Brak neutralnego tła na 1. Nie wiadomo na co patrzeć- na obraz czy babcię...
    2 bardzo udane.
    3 zupełnie nieudane.
    Jak już się przymierzamy do zdjęcia 1 osoby, to albo potem cropujemy (tu- w pionie), albo przynajmniej rozmywamy tło, żeby nam rowery, postacie nie wpiep..ły się w kadr.
    No albo czekamy aż sobie pójdą.
    Kompletnie sie nie zgadzam i nie wiem kogo masz na mysli mowiac "przymierzamy, cropujemy, rozmywamy" - brzmi jak jakas ogólnie przyjęta zasada, a raczej nie ma z zasadmi nic wspolnego

ogolnei powiem, ze tlo, i ogolnie pojęty kontekst sytuacji w tego typu zdjeciach sa imho nieziernie istotne.

1 jest super.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Zdjęcia wg. mnie są dobre. Mają to coś co sprawia, że zatrzymałem się przy nich chwile dłużej, a o to chyba chodzi.

Domyślnie

dla mnie calosc swietna!
    nie rozumiem uszczypliwosci co do tla. przeciez to reportaz, zdjecia robione w danej chwili, a nie ustawiane modelki.
    D50 + S30 1:1,4 + Nikkor'y

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów