Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Marta w ogrodzie

Witam

Chciałem podzielić się 3 fotkami pewnej Marty. Bardzo chętnie dowiem się co sądzicie w tych fotkach.

1.
    2.
    3.
    Pozdrawiam,

--
    Sławek
    D80 + Sigma 18-50/2.8 + SB-900

Domyślnie

Pierwsze co rzuca mi się w oczy to brak u Marty makijażu....ten to potrafi zdziałać cuda...skóra robi sie bardziej jednolita, na jedynce ewidentnie widac jego brak. Na 2 nie wiem co autor miał na mysli na 3 zbyt ostre światło(spójrz na skórę na dekolcie)
    Pozdrawiam!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ogólnie słabo, oglądaj, ucz się. Ale fajne plecki na dwójce Techinka niestety leży. No i porzuć fotografowanie w słońcu na jakiś czas. To trudna dziedzina. Cień, miękkie rozproszone światło - będzie od razu lepiej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ogólnie słabo, oglądaj, ucz się. Ale fajne plecki na dwójce Techinka niestety leży. No i porzuć fotografowanie w słońcu na jakiś czas. To trudna dziedzina. Cień, miękkie rozproszone światło - będzie od razu lepiej.
    Niestety,muszę się z mOSAdem zgodzić...to są "takie tam pstryki"...
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Hej

Dzięki za odpowiedzi. Czy mogę Was jeszcze prosić o nieco dokładniejsze wytknięcie błędów? Jakieś wskazówki nad czym pracować?

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
    Sławek

Domyślnie

Nad nauką patrzenia

Trudno doradzić tak na odległość, po paru pstrykach. Światło i emocje - to dwie rzeczy, na których bym się skupił najpierw. Patrz jak się światło rozkłada, wszędzie dookoła, przy budynkach, w domu, w pracy oraz na osobach. Spróbuj zauważyć różnice w kolorystyce i ostrości światła o różnych porach dnia i przy różnej pogodzie. To się tyczy pleneru. Emocje - to ta druga część nietechniczna. Pomyśl co lubisz, co Ci się podoba, co chcesz na zdjęciu pokazać. Jak już wiesz co, wtedy pomyśl jak. A potem zrealizuj - banalne nie? Warto zerknąć do podczepionego w tym dziale wątku http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=76082. Warto poczytać trochę różnych poradników sieciowych. Warto oglądać zdjecia na naszym forum i czytać komentarze - po co się uczyć na własnych błędach, jeśli można choćby częściowo, na cudzych. Zwróć uwagę, co najczęściej jest wytykane. Oglądaj też zdjęcia najlepszych - spróbuj wychwycić różnice w stosunku do własnych.

Domyślnie

mOSAd, dzięki za odpowiedzi. Wątek, który podesłałeś faktycznie ciekawy.
    Biorę się do dalszej nauki

Pozdrawiam,
    Sławek

Uprawnienia umieszczania postów