Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Wklejenie logo bez tła do zdjęcia?

Witam...

Właśnie zaczynam moją zabawę z Photoshop CS3 lub Photoshop CS5 (na tym jeszcze nic nie próbowałem) i już zaczęły się pierwsze schody
    W związku z podjęciem się fotografii sportowej potrzebuję na każdym swoim zdjęciu wkleić pewne logo:
    *.jpg:
    Logo
    *.png:
    Logo

Logo to mam w formacie *.png (Photoshop CS3 mi tego pliku nie otwiera) oraz przekonwertowane na *.psd i *.jpg.
    Niestety otwieram to razem z prostokątnym tłem koloru białego, a na zdjęciu potrzebuję tylko sam kolorowy tekst z tego Logo bez białego tła i obwódki. Pomiędzy pustymi miejscami tekstu ma być widać tło ze zdjęcia na które to logo nakładam, niestety przejrzałem różne turoriale na sieci, ale to mi nie pomogło

Nie wiem czy problem polega, na tym, że chcę uzyskać logo z pliku: *.jpg lub *.psd, i dlatego mam to prostokątne tło :question:

Czy coś robię źle

Zaznaczam, że do tej pory w Photoshopie CS3 tylko zmieniałem rozdzielczość zdjęć lub układałem kilka obok siebie tak aby powstało jedno z wielu.

Obecnie uzyskuję efekt:
    Moje dzieło

A potrzebuję:
    Efekt końcowy

Proszę zwrócić uwagę na Logo w prawym dolnym rogu: ja mam na białym tle z obwódką a potrzebuję sam kolorowy tekst.

Czy ktoś z Was będzie łaskaw mi pomóż w tej sprawie...???

Z góry dziękuję...

Pozdro...
    MC_NEO

Domyślnie

jeśli nie zależy Ci na kolorze loga a na samym logo to możesz konwertować obraz do szablonu pędzla czy jak to tam jest w polskiej wersji.

Wtedy masz i bez tła i możesz przezroczystość ustawiać jak chcesz

Domyślnie

uzywaj tylko pliku .png
    sam plik jest ok - jest bez tla. Wersja PS nie ma roznicy, powinno otworzyc na kazdej

Domyślnie

Jak nie ogarniasz to na razie obrabiaj w CS3 a logo dodawaj np w darmowym FastStone Image Viewer. Tam masz możliwość wsadowego skalowania i/lub wklejania swojego logo z wcześniej przygotowanego pliku. Przygotuj logo w formacie .png (bez tła) i jazda.
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

Ten plik .png jest bez tła i bez problemu wklejam go w GIMPie na zdjęcie i jest tak jak ma być. Może popracuj w darmowym GIMPie?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Witam...

Dzięki za wszystkie podpowiedzi, już ogarnąłem Photoshopa, po prostu wersja CS3 jest jakaś walnięta, na CS5 wszystko jest OK

Temat do zamknięcia już.

Pozdrawiam...
    MC_NEO

Uprawnienia umieszczania postów