Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Dolina Pięciu Stawów Polskich i jej okolice.

Niedawno miałem okazję być kilka dni w Polskich Tatrach. Poniżej kilka ujęć Doliny Pięciu Stawów Polskich lub jej okolic. Ponieważ nie często zdaża mi się łapać krajobrazy na matrycę, więc będę tym bardziej wdzięczny za wszystkie komentarze i uwagi - i jeśli chodzi o kadry i obróbkę... To w przyszłości może uda się lepiej W końcu to moje pierwsze zdjęcia w tym dziale. Zapraszam

1. Wielki Staw Polski - początek szlaku na Szpiglasową Przełęcz.

2. Wielki Staw Polski widziany ze Szpiglasowej Przełęczy.

3. Schronisko przy Morskim Oku widziane z Ceprostrady.

4. Dolina Pięciu Stawów Polskich prawie w całej okazałości - tu widoczne tylko cztery stawy.

5. Ponownie Wielki Staw Polski.

6. Mały Staw.

7. Kawałek wodospadu Siklawa.

8. Wodospad - c.d.

9. Bonus - poranek w Dolinie.

Zapraszam do komentowania.

Domyślnie

Widać, że mocno PS-ute...
    Najbrdziej rzuca się to w oczy w następujących miejscach:
    3. kosodrzewina jakaś taka plastikowa (przesycone kolory) i obwódki na granicy wody Morskiego Oka i kosodrzewiny.
    4. ciemniejszy obwód bliższego stawu i ciemny czubek skośnego grzbietu po prawej
    6. dwa szczyty mają ciemniejsze czubki
    oceniając obróbkę - najbardziej podoba mi się 8. - tam kontrast jest najbardziej naturalny
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Bonus!!! Reszta troche nieciekawie podana. Set pogladowo ok

Domyślnie

bonus i kawalek wodospadu. Reszta mocno tendencyjna

Domyślnie

TATRY!!!! Kocham! Tutaj pokazane srednio......lezka sie zakrecila jak zobaczylem wielki staw ze szpiglasowki!
    Obrobka tych zdjec nie podchodzi mi....
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    Zgadzam się.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

2) świetny kadr !!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominikpl72 Zobacz posta
    Widać, że mocno PS-ute...
    Najbrdziej rzuca się to w oczy w następujących miejscach:
    3. kosodrzewina jakaś taka plastikowa (przesycone kolory) i obwódki na granicy wody Morskiego Oka i kosodrzewiny.
    4. ciemniejszy obwód bliższego stawu i ciemny czubek skośnego grzbietu po prawej
    6. dwa szczyty mają ciemniejsze czubki
    oceniając obróbkę - najbardziej podoba mi się 8. - tam kontrast jest najbardziej naturalny
    dominikpl72, dzięki za wyczerpujący komentarz. Ostatnio mam etap przesadzania z kontrastem i saturacją więc chyba muszę nad tym popracować.

Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Zgadzam się.
    Cytat Zamieszczone przez alfapasje Zobacz posta
    bonus i kawalek wodospadu. Reszta mocno tendencyjna
    GUINNESSts, Nikonozaur, alfapasje - czy możecie rozwinąć? Akurat miałem sobie darować wstawianie bonusa, a tu widzę, że to byłby błąd Nieciekawie podane i mocno tendencyjne - znaczy tyle, że każdy w tym miejscu zrobił by takie zdjęcia, tak? I powinienem postaram się poszukać tam czegoś nowego?

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    TATRY!!!! Kocham! Tutaj pokazane srednio......lezka sie zakrecila jak zobaczylem wielki staw ze szpiglasowki!
    Obrobka tych zdjec nie podchodzi mi....
    Pozdrawiam
    Greg77, czyli jednak te zdjęcia wywołały jakieś emocje

Cytat Zamieszczone przez dawidlawecki Zobacz posta
    2) świetny kadr !!!!
    Fajnie, że się spodobało Chodziło mi o to, żeby wzrok "popłynął" stawem wgłąb kadru.

Jeszcze raz dzięki za wszystkie komentarze. Postaram się wieczorem wrzucić jeszcze raz ze zmniejszonymi kontrastami i saturacją.

Domyślnie

A co tu rozwijać? Brak komentarzy jest wystarczającym komentarzem, foty nie chwyciły z powodu wad, o których już wiesz. A bonus? On ma naturalne barwy, fajne światełko i ciekawy kadr - dlatego dla mnie (i nie tylko) wygrywa.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hobbits Zobacz posta
    Greg77, czyli jednak te zdjęcia wywołały jakieś emocje
    .
    Oczywiscie ze wywolaly....tak samo jak i tamte.....to sa Tatry......na teamat kadrow i obrobki zdanie znasz....
    Pozdrawiam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów