Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: 2240 mnpm ...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ta "szara strefa", to początek piekła, jakie rozpętało się kilka godzin później w tym rejonie. Zresztą za plecami nie widziałem nic przez całą wędrówkę - mleko. Pomocy oczekiwało 4 osoby na Koziej, 3 osoby na Granatach, 1 na Kościelcu. Poza tym na Granacie Skrajnym turystę poraził piorun ( na szczęście nie śmiertelnie ). To działo się w ostatnią sobotę... Ja - szczęśliwie i zdrowo wróciłem do swojej bazy i nadal podtrzymuję tezę, że w wysokie partie Tatr wychodzi się przed słońcem ... Dzięki za komenty.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek_1 Zobacz posta
    2240 - z Zadniego Granata ...
    Od lewej Mały Kozi, Kozie Czuby, Kozia Przełęcz, Zamarla Turnia itd, aż do Śwnicy. Po prawej ten "niewielki" to Kościelec...
    No właśnie, jakoś tak znajomo się wydawało, a na Granatach nie miałem okazji być, więc nie mogłem umiejscowić

obiecana panorama wyszła tak...
    Mi się bardzo podoba - w sam raz na ścianę w pokoju

Ta "szara strefa", to początek piekła, jakie rozpętało się kilka godzin później w tym rejonie. Zresztą za plecami nie widziałem nic przez całą wędrówkę - mleko. Pomocy oczekiwało 4 osoby na Koziej, 3 osoby na Granatach, 1 na Kościelcu. Poza tym na Granacie Skrajnym turystę poraził piorun ( na szczęście nie śmiertelnie ). To działo się w ostatnią sobotę... Ja - szczęśliwie i zdrowo wróciłem do swojej bazy i nadal podtrzymuję tezę, że w wysokie partie Tatr wychodzi się przed słońcem ... Dzięki za komenty.
    Ja kilka dni wcześniej też przeżyłem nagłe załamanie pogody w tej okolicy, tyle, że szliśmy z Zawratu w Stronę Koziego Wierchu. W połowie drogi na Kozią Przełęcz zaczęło padać (na szczęście nie ulewa), grzmiało i błyskało, w końcu spadł grad. Schowani w jakiejś szczelinie obserwowaliśmy jak nad Zakopanem i dalej świeci słońce Jak tylko udało się dotrzeć do Koziej Przełęczy, to uciekaliśmy na dół

Domyślnie

Obie są ładne ale panoramka dużo bardziej mnie się podoba może tylko ciut za jasno.
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

Hehe juz wiem dlaczego nie moglem tego umiejscowic......nigdy nie dotarlem na Granaty......do koziego tylko.....oj jedna z najbardziej ekscytujacych graniw Tatrach prawie w calosci! Brawo.....jedyne o co sie przyczepie to niebo.....dla mnie lekko wypalone!
    Eeee no ja zawsze w wysokie partie wychodzilem przed wschodem.....to jednak sporo godzin wedrowki!

Oszczędny w słowach Awatar Beleg
    Miasto
    Poznań/Międzyrzecz

Domyślnie

ogólnie ładnie, brakuje nieba. lpne- lat przed naszą erą

drugie świetne

Domyślnie

Witam.

Panorama mz bardzo dobra, jeżeli mowa o sobocie 22.08, to wyjście w ten rejon gór nie było mądrym ruchem. W piątek już TOPR ostrzegał o sobotnich "atrakcjach".

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mark Kowalczyk Zobacz posta
    Witam.

Panorama mz bardzo dobra, jeżeli mowa o sobocie 22.08, to wyjście w ten rejon gór nie było mądrym ruchem. W piątek już TOPR ostrzegał o sobotnich "atrakcjach".

Pozdrawiam.
    Toż przecież dlatego 4 rano... A gdybym nie poszedł nie widziałbyś tych (mz) dobrych fotografii . Nawiasem mówiąc podczas podejścia na Skrajny już była próba odwrotu. Strasznie się zachmurzyło i zaczęło padać. Po kilkuset matrach w dół odsłoniły się takie bajeczne dziury, że ocenilem iż damy radę i szkoda tracić szansy zobaczenia czegoś niebanalnego - przy pięknej pogodzie to nie to samo ... Gdy burza szalała w tym rejonie, ja juz pałaszowałem pstrąga w czterech scianach domu, a że rybka lubi pływać... więc było i coś do rybki ...
    Pozdrawiam
    NIKON

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów