Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    grzegorzw
    Gość

Domyślnie d80 i pytanie o ostrosc...

Witam jak to jest z autofocusem w nikonach naszych.. tzn majac ustawiuony aparat na "auto" wszystkie 11 pol sa aktywne czyli robiac zdjecie af lapie np 3, 4 pola i robi ostre zdjecie...
    natomiast przelaczajac na "P,A,SM" lapie tylko srodkowe pole ktore mozemy sobie przesunac np lewo, p[rawo itd...
    tak ma byc czy jest sposob zeby na tych trybach tez lapal ostrosc wszytskimi polami af...?

Domyślnie

autofocus ustawiasz na auto i po problemie

Domyślnie

chcesz ustawic ostrosc jednoczesnie w paru polach czy co?

grzegorzw
    Gość

Domyślnie

chodzi mi o to czy w tych trybach jest tez mozliwosc ustawienia af tak jak w auto ze lapie np 3 lub 4 pola

Domyślnie

Oj, chyba koledze instrukcja obsługi aparatu się kłania ... Menu ustawień osobistych -> poz. nr 2
    D750 | D610 | N20G | N35G | N50G | N85G |

aviro
    Gość

Domyślnie

Witam
    Ja mam dokładnie odwrotny problem, chcę ustawić pojedyncze pole af i po przejściu na ten tryb nie mam wpływu na to które pole jest aktywne, aparat za każdym razem ustawia inne a mnie potrzebne jest dokladnie środkowe...i w instrukcji tego nie ma jak to zrobić

Domyślnie

trzeba ustawić widok menu na pełne a następnie w TRYBIE WYBORU POLA AF odpowiednio automatyczny wybór/dynamiczny wybór - czyli możemy zmieniać/ bądź tylko środek.

aviro
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    trzeba ustawić widok menu na pełne a następnie w TRYBIE WYBORU POLA AF odpowiednio automatyczny wybór/dynamiczny wybór - czyli możemy zmieniać/ bądź tylko środek.
    mam ustawiony tryb pojedynczego AF i jest aktywne jedno ale nie środkowe, tylko dolne albo lewe a mnie zależy na środkowym...

Domyślnie

a nie zablokowales sobie czasem tego?

aviro
    Gość

Domyślnie

nie wiem czy sobie nie zablokowałam...może i tak a jak to sprawdzić??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów