Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Karpackie 18 Rajd Rzeszowski

Kilka kadrów z 18 rajdu Rzeszowskiego , zapraszam do oglądania i do oceny bo to taki mały debiut w rajdach , pozdrawiam

Domyślnie

fajne
    Nikon FX Tamron Tokina Nikkor Sigma Lowepro Panagor

Oszczędny w słowach Awatar snikers
    Miasto
    Nowy Sącz/Kraków

Domyślnie

potwierdzam
    Aktualnie obserwator...

Domyślnie

Najbardziej do gustu przypadło mi zdjęcie nr5, choć nieco ciaśniej bym kadrował - przyciąłbym nieco od dołu i od lewej. Dobry moment, kibice w tle,mi się podoba

1 - chyba najsłabsze w tym zestawieniu - przede wszystkim nie do końca ostre i kadr nie jest jakiś szczególnie wyszukany. Unikałbym kadrowania, w którym jest więcej wolnej przestrzeni na dole niż na górze.
    2 - podobna uwaga jak wyżej - wg mnie niewielkie skierowanie obiektywu w górę by tu pomogło. Tutaj nawet pasuje centralny kadr, ale niech to będzie bardziej dopracowane. Niezła kompozycja światła i cieni
    3 - nie mam zdania
    4 - kadr całkiem ok, podoba mi się. I to nie dlatego że mnie tam widać
    5 - już omówiłem
    6 - nie podchodzi mi, raczej widziałbym tu podobne kadrowanie jak na 4
    Bonus - raczej widziałbym to poziomie i nieco ciaśniej, ale na tyle żeby uchwycić tu obydwa samochody + płot + fajne światełko z tyłu

Rzuciłem okiem na exify i dam Ci propozycję nie do odrzucenia Jeśli fotografujesz na tego typu imprezach sportowych, to przestaw tryb pracy AF z AF-S na AF-C - wówczas uniknąłbyś nieostrości takich jak np. na zdjęciu nr 1. 70-300vr jest wystarczająco szybki, aby wyostrzyć poprawnie w takich sytuacjach.

Chyba tyle, mam nadzieję że nie byłem zbyt brutalny
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Uprawnienia umieszczania postów