Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Sikorki modraszki

Jeszcze robione z ręki ale z podpiętym monopodem który raczej służył jako stabilizator… jak w łuku sportowym.
    Sikorki tak się chowały w liściach że nie było jak podeprzeć monopod.
    Wabiłem je śpiewem modraszki, puszczanym z komórki, wrażenie niesamowite, czułem się jak pasterz sikorek.
    Następnym razem wezmę statyw powinno wyjść lepiej.

1.

2.

3.

4.

5.

Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

ciut chyba przeostrzone i ciemno jak dla mnie...
    trzy najlepsze bardzo ladne i reszta tez nie gorsza:d

Domyślnie

Dzięki.
    Trochę może przeostrzyłem po zmniejszeniu.
    Następne wrzucę jaśniejsze.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

cos z nasyceniem chyba ten teges ale egzemplarz bardzo sympatyczny

Domyślnie

Wybieram jedynkę z mniejszym dołem ...a wedle głosu - to próbowałeś też z innymi pitaszkami, czy tylko z sikorką ?
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajacek44 Zobacz posta
    Wybieram jedynkę z mniejszym dołem ...a wedle głosu - to próbowałeś też z innymi pitaszkami, czy tylko z sikorką ?
    Próbowałem z ptaszkami z trzcin, tylko głosy to muszę sobie sam nagrać bo te co mam to są śpiewy a teraz to raczej tylko ostrzegawcze głosy wydają.
    Właśnie przygotowuje głos ostrzegawczy trzcinniczka, wycinając z jego śpiewu tylko te dźwięki które teraz używa.
    Wczoraj zrobiłem nagrania ale był wiatr i się nie nadają.
    W każdym razie rokitniczka i trzcinniczek reagują i wychodzą z tym że strasznie ostrożnie, będę musiał się lepiej ukryć, na razie jeszcze jestem w fazie prób, ale jak coś wymyślę, to napiszę.
    Za to sikorki modraszki to coś wspaniałego, przylatują i starają się ładniej śpiewać niż moja komórka.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

hehe...fajny fryz
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbysior Zobacz posta
    Za to sikorki modraszki to coś wspaniałego, przylatują i starają się ładniej śpiewać niż moja komórka.
    bede musial kiedys spróbowac

Domyślnie

Zbyszek - a masz jakiś głośnik, czy odtwarzasz bezpośrednio z komórki ? Pytam z ciekawości, bo moja komórka i tak nie obsługuje takich funkcji...
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajacek44 Zobacz posta
    Zbyszek - a masz jakiś głośnik, czy odtwarzasz bezpośrednio z komórki ? Pytam z ciekawości, bo moja komórka i tak nie obsługuje takich funkcji...
    To Motorola V9 odtwarza pliki MP3, wyraźnie i dość głośno, właściwie to trzeba przyciszać, jeszcze jej plusem jest to że ma klapkę i można jedną część wsadzić do kieszeni a drugą z głośnikiem wystawić na wierzch, można też bez problemu zawiesić na gałęzi.
    Bateria starczy na prawie cały dzień odtwarzania.
    Pliki są wyświetlane nazwami i można je umieszczać w playlistach, np. pllik trzciniak umieszczasz w playliście której dajesz nazwę trzciniak i wtedy śpiew trzciniaka jest powtarzany aż do znudzenia.
    Jeszcze ważna sprawa, tą Motorole kupiłem bo z wiekiem zacząłem nosić okulary +1 a ona ma duże litery, i teraz to się przydaje bo nawet w słońcu widać jaką playlistę chcę ustawić.
    Nie radzę kupować do tego celu dyktafonu bo po pierwsze ma słaby głośnik a po drugie najczęściej nie wyświetla nazw plików tylko ich numery, nie jest się wstanie zapamiętać który ptak jest pod jakim numerem.
    Pozdrawiam Zbyszek
    Sony HDR SR 11

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów