Szukaj
Moim skromnym zdaniem super.....ale, no właśnie, JA: pierwsze bym solidnie wykadrowała, za dużo tego kwiatka i ta postawa modelki przeszkadza, drugie - takie bez wyrazu, trzecie - szkoda, że modelka podziwia swoje paznokcie, zamiast zalotnie popatrzeć w obiektyw (czerwień na paznokciach + sex w oczach = super efekt). czwarte - podobnie jak trzecie, piąte - super, jedynie wyśrodkowałabym te Panie. Poza tym super światło i ostrość
![]()
Sowart, czy ty masz jakiś problem z wiszącymi elementami?jak nie jakieś kręcone świecidełka, to kręcone uprawy doniczkowe
tak naprawdę, trafia mz zdj. 5, tylko że "zagrała" tylko modelka z prawej
skończ z tymi "zwisami"![]()
![]()
D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900
Jak dla mnie 1 i 5. Na 2 za mało modelki jak dla mnie, 3 i 4 zbyt podobne.
Pozdrawiam
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
cos mi nie pasuje w "pozowaniu modelki'--- ale zdjecia pod wzgledem ostrosci,swiatelka bardzo ladne
D700 +mb-d10 | D300 | D80 +mb-d80 | n24-70/2.8 | n85/1.8 | n70-300 VR | n18-135| sb900 +Pro flash bracket | 3x sb600 +dyf. lightsphere || Manfrotto190xprob & 804rc2||
Od 1-4 trochę sztuczna postawa modelki, taka pozująca mocno na siłę, przypomina mi się jak swojej babci robiłem zdjęcie jak byłem mały, zawsze musiała przybrać jakąś nienaturalna pozę... i mam tak do dziś, robię zdjęcie żonie, to mam samo... chyba trzeba umieć wyluzować modelkę lub robić zdjęcia bez "uwaga pstrykam", no albo modelka musi umieć grać naturalnie. Technicznie fajnie, zdjęcia mają fajne kolory i są ostre jak brzytwa, fajne światło. Kadry, myślę, że do lekkiej poprawki. Najbardziej do gustu przypada mi 5, faktycznie modelka po prawej dość mocno ratuje zdjęcie, jest na pełnym luzie (bawi się koralami, nie zwraca uwagi na obiektyw), choć obie panie wyszły tu fajnie. Nieźle ci się udało zrobić to zdjęcie, bo w lesie przez liście łatwo o przepały i ciapy jasno ciemne. Trawa ma jakiś kolor mało zielony, ale fajnie się to komponuje z całą resztą moim zdaniem, Panie dobrze ułożone, widzę w tym jakoś pomysł, trochę góry bym zabrał, moim zdaniem nic nie wnosi.
"Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"
Hmm może to tylko takie wrażenie, bo nie mam problemu
Dziękuje wszystkim za opinie. Główna sesja to była z Kamilą a Paulina to jej kuzynka i pojechała z nami z ciekawości i chciała spróbować to może, dlatego nie jest wyluzowana, a ja musze bardziej popracować żeby modelki czuły się swobodnie
technicznie bardzo tak, reszta mniej - głównie "pozowanie modelki"
U born unique don't die as a copy...
Skontaktuj się z nami