Szukaj
- zdjecie troche za duze jak na warunki forum, nie miesci sie na ekranie, trudno je ogladać.
- ujecie dosc ryzykowne, masz tu raczej kawałek kapliczki, scianę (tylną ?) a za to kupę drzewostanu
- przy takim kadrze konwecja BW jest troche niezrozumiala. BW stosuje sie raczej do motywów z duza iloscia elementów graficznych (np linii), gdzie kolor nie ma znaczenia. Tutaj masz duzo jednolitego tłą, które wcale nie wygląda lepiej w BW
- sama konwersja technicznie nie zachwyca. Jest bardzo jednostajna tonalnie. bez kontrastów, półcieni, przejść.
I'm not always right, but I'm never wrong...
ja potwierdzam Lecha. Nieciekawa kompozycja. Nie ma na czym powiesić oka.
Mnie psują kompozycję te dwie czrne łaty u podstawy kapliczki. Ja bym je zlikwidował. Mnie tu B&W odpowiada.
Pozdrawiam.
Bardzo ciekawe klimatyczne zdjęcie
Pozdrawiam lukasz
D90 | N50/1.4 | N18-200 | N17-55 | N10.5 | T17-50 | T28-75 | S20/1.8
Właściwie to kapliczka nie jest specjalnej urody, ale właśnie obramowanie drzewami i pierwszy plan nieco to poprawiają.
Pozdrawiam.
Mnie także kadr odpowiada, może ciut bym przykadrował ( górę i prawą stronę )
ale naprawdę niewiele.
Myślę, że fota miałaby inny wydźwięk gdyby była w jakimś cyklu.
Nie jest źle, choć tu -
" sama konwersja technicznie nie zachwyca. Jest bardzo jednostajna tonalnie. bez kontrastów, półcieni, przejść"
z Lechem się zgodzę.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
Kapliczke znam ale zdjęcie jakoś mnie nie zachwyciło![]()
Co do uwag to zgadzam się z kolegami
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Kapliczka, sama w sobie rzeczywiśnie nadzwyczajną budowlą nie jest, ale w połączeniu z otoczeniem tworzy bardzo klimatyczne miejsce.
Było to mój pierwszy skok na nią i zgadzam się, że zdjęcie technicznie nie zachwyca, ale jak przeglądałem fotki z tego pleneru- na nim zatrrzymałem się najdłużej i osobiście uważam że ma coś w sobie.
Poczekam do jesieni aż częśc liści pożółknie i opadnie- wtedy, w dłuższej serii zaprezentuje klimat tego miejsca.
Muszę powiedzieć, że (mimo iż jestem ateistą) gdy człowiek stanie w tym miejscu (szczególnie sam), czuje się 'inaczej'. Myślę że jarek76 może to potwierdzić![]()
Skontaktuj się z nami