Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kapliczka

Domyślnie Kapliczka

Kapliczka św. Jadwigi

i standardowo...
    ....nastawiam się na krytykę
    D90, 18-105 VR + dodatki

http://stachers.flog.pl/pf/

Domyślnie

- zdjecie troche za duze jak na warunki forum, nie miesci sie na ekranie, trudno je ogladać.
    - ujecie dosc ryzykowne, masz tu raczej kawałek kapliczki, scianę (tylną ?) a za to kupę drzewostanu
    - przy takim kadrze konwecja BW jest troche niezrozumiala. BW stosuje sie raczej do motywów z duza iloscia elementów graficznych (np linii), gdzie kolor nie ma znaczenia. Tutaj masz duzo jednolitego tłą, które wcale nie wygląda lepiej w BW
    - sama konwersja technicznie nie zachwyca. Jest bardzo jednostajna tonalnie. bez kontrastów, półcieni, przejść.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

ja potwierdzam Lecha. Nieciekawa kompozycja. Nie ma na czym powiesić oka.

Domyślnie

Mnie psują kompozycję te dwie czrne łaty u podstawy kapliczki. Ja bym je zlikwidował. Mnie tu B&W odpowiada.
    Pozdrawiam.

Oszczędny w słowach Awatar _luke_
    Miasto
    Ząbki k.W-wa

Domyślnie

Bardzo ciekawe klimatyczne zdjęcie
    Pozdrawiam lukasz
    D90 | N50/1.4 | N18-200 | N17-55 | N10.5 | T17-50 | T28-75 | S20/1.8

Domyślnie

Właściwie to kapliczka nie jest specjalnej urody, ale właśnie obramowanie drzewami i pierwszy plan nieco to poprawiają.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Mnie także kadr odpowiada, może ciut bym przykadrował ( górę i prawą stronę )
    ale naprawdę niewiele.
    Myślę, że fota miałaby inny wydźwięk gdyby była w jakimś cyklu.
    Nie jest źle, choć tu -
    " sama konwersja technicznie nie zachwyca. Jest bardzo jednostajna tonalnie. bez kontrastów, półcieni, przejść"
    z Lechem się zgodzę.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Kapliczke znam ale zdjęcie jakoś mnie nie zachwyciło
    Co do uwag to zgadzam się z kolegami

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Kapliczka, sama w sobie rzeczywiśnie nadzwyczajną budowlą nie jest, ale w połączeniu z otoczeniem tworzy bardzo klimatyczne miejsce.
    Było to mój pierwszy skok na nią i zgadzam się, że zdjęcie technicznie nie zachwyca, ale jak przeglądałem fotki z tego pleneru- na nim zatrrzymałem się najdłużej i osobiście uważam że ma coś w sobie.
    Poczekam do jesieni aż częśc liści pożółknie i opadnie- wtedy, w dłuższej serii zaprezentuje klimat tego miejsca.
    Muszę powiedzieć, że (mimo iż jestem ateistą) gdy człowiek stanie w tym miejscu (szczególnie sam), czuje się 'inaczej'. Myślę że jarek76 może to potwierdzić
    D90, 18-105 VR + dodatki

http://stachers.flog.pl/pf/

Uprawnienia umieszczania postów