Witam.
Zaczynam trenować już teraz bo w wakacje trafiły mi się aż 3 wesela w rodzinie. Nie uważam się za profesjonalistę ale już wiem że będę uczestniczył jako drugi fotograf w sesji 2 z nich a możliwe że i w trzeciej. W związku z tym proszę uprzejmie osoby z jakimkolwiek doświadczeniem o odpowiedź na kilka pytań. Nie pogardzę też prywatnymi spostrzeżeniami.
Nie ukrywam że mnie to stresuje...
1. Czy kit 18-70 jest na poczatek odpowiedni?
2. W co poza SB800 się muszę zaopatrzyć (lub przydałoby się)?
3. Jakiego obiektywu najczęściej używają zawodowcy (fotografowie mniej zamożni)
4. W jakim trybie najczęściej się wtedy pracuje (nie wyobrażam sobie żeby mieć czas na kontrolę ekspozycji każdego zdjęcia osobno przy reportażu) - chodzi mi o pomiar światła, balans bieli itp?
5. Ile kompletów akumulatorków mogę zużyć w czasie jednego dnia przy SB800 (może jest podana przybliżona ilość błysków SB800 dla np. aku2400?
6. Czy założenie np 50mm 1,8 wystarczy do większości sytuacji czy lepiej pozostać przy zoomie?
7. Czy nie pomyśleć o jakimśfiltrze osłaniającym obiektyw? Jak to jest w takim tłumie z soczewkami?
Bardzo proszę cierpliwych z was o poradę. Nie musicie pisać już dziś - mam jeszcze 4 miesiące, ale czas ostatnio tak szybko mi leci że to wydaje mi się niewiele.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami