Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie problem EIZO 2232 - nvidia gtx 260 nie widzi czasem monitora

no wlasnie.... monitor podlaczony pod DVI i przy starcie kompa czasem go nie widzi , a czasem jest tak ze widzi tylko informacje startowe kompa (ram itp) i potem znika obraz, czasem ze tylko sie wlacza przy starcie VISTY (na monitorze napis NO - signal DVI) , czy to problem kabla czy zasilania??? niestety nie mam mozliwosci podlaczenia komputera i monitora pod cos innego, sprobuje jeszcze podlaczyc go pod analoga i sie okaze... maice jakies rady??

i jeszcze mam jeden problem.. częsta samoistna zmiana rozdzielczosci na mniejszą, ustawie na 1600 x 1200 , wylacze kompa i wlacze to mam 1024.. nie zawsze ale to sie czesto powtarza

help
    de czysta i szkua

Domyślnie

no ladnie i pojawil sie jeszcze jeden problem otóż monitor obslugiwał system zgodny z HDCP a teraz nie

obrazek :

http://img3.imageshack.us/img3/4351/hdcpz.jpg

nie wiem co jest źródłem problemów... karta czy monitor, czy BIOS , prosze o pomoc z góry dziękuje
    Ostatnio edytowane przez kymaj ; 16-08-2009 o 17:43
    de czysta i szkua

Domyślnie

Pociągnij najnowsze sterowniki do karty graficznej, powinno pomóc...

Domyślnie

stery są najnowsze, dodam ze vista 64 bit, znajomy podpowiedzial ze jak wylaczal oddzielnie monitor przed wylaczeniem kompa to mial podobnie, bede testowac

odrzucam blad sterownikow bo przy uruchamianiu kompa tez czasem nic nie wyswietla, wiec to chyba nie stery, ale dzieki za rade
    de czysta i szkua

Domyślnie

eee nikt????? ludziska help
    de czysta i szkua

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kymaj Zobacz posta
    stery są najnowsze, dodam ze vista 64 bit, znajomy podpowiedzial ze jak wylaczal oddzielnie monitor przed wylaczeniem kompa to mial podobnie, bede testowac
    Problem Visty 64 jako takiej bym odrzucil - u mnie na tym systemie chodza po DVI 2xEIZO L768
    bez zadnych problemow - tyle, ze na radeonie. Z wylaczaniem i wlaczaniem moze byc cos na
    rzeczy jesli chodzi o DHCP - zasada jest taka, ze jesli nie zostanie uzgodnione pomiedzy
    urzadzeniami, ze obydwa obsluguja protokol DHCP to nadajace nie powinno przeslac
    sygnalu do odbiornika.
    Tak mam z dekoderem TV podlaczonym przez HDMI - jesli TV nie jest wlaczony przed
    dekoderem to tylko na wyswietlaczu dekodera zobacze napis DHCP i sie nie wlaczy.

Sprobuj nie wylaczac wogole monitora - zalozenie projektantow jest takie, ze tego nikt nie
    wylacza, traci sygnal i przechodzi do stanu uspienia.

Domyślnie

dzieki za rade, tak tez zrobilem, ale .. po wylączeniu kompa monitor przeszedl w stan uspienia ale tylko na pewien czas, ikonka pomarańczowa zniknela, gdy wlaczylem komputer znowu wyskoczyl komunikat NO-SIGNAL DVI .. dopiero jak winda sie uruchomila to ruszyl, czasem w ogole nie rusza....
    de czysta i szkua

Domyślnie

po wylączeniu kompa monitor przeszedl w stan uspienia ale tylko na pewien czas, ikonka pomarańczowa zniknela,
    Ale jak zniknela - calkowicie przestal swiecic ktorakolwiek dioda ?

gdy wlaczylem komputer znowu wyskoczyl komunikat NO-SIGNAL DVI .. dopiero jak winda sie uruchomila to ruszyl, czasem w ogole nie rusza....
    To by swiadczylo, ze karta od razu nie daje sygnalu i po tej stronie raczej lezy problem.

Domyślnie

tak dioda na monitorze nie dzialala , ( wylączałem kompa nie wyłączając monitora i gdy komputer byl wylaczony to przez jakis czas swiecila sie dioda monitora pokazująca uśpienie (pomaranczowa) po pewnym czasie wylaczyla sie) nie wiem czy to normalnie bo powiem szczerze nie zwracam na takie cos uwagi
    de czysta i szkua

Domyślnie

a teraz "jak na złość" nie chec zniknąć ale co jeszcze zauważyłem (to juz na 100% problem sterownikow) to ze jak swieci dioda pomaranczowa na monitorze i uruchomie kompa to zmienia mi sie rozdzielczość ekranu na mniejszą eheheh cyrk , rece opadają
    de czysta i szkua

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów