Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Sara

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wioletta Zobacz posta
    Niestety, komputer oddalam do magikow, i nic nie dalo sie odzyskac. Komputer jedynie, czysty jak lza...
    Nie wiem jaką awarię miał Twój komputer i jacy "magicy" próbowali odzyskać dane, ale wiele idzie uratować jak wspomniał jeden z przedmówców. Mi udało się kiedyś odzyskać około 80% zdjęć znajomego, z dysku który został sformatowany i "spod" zainstalowanego na nowo systemu

...pora na cykanie, beda nowe, moje dzieci nie sa duze jeszcze, a jak bedzie trzeba to sie dorobi i beda tez male
    Hmmm...

Co do zdjęcia... mi się podoba bardzo, świetny pomysł

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Szkoda zdjęć ale i dobra lekcja na przyszłość - co do zdjęcia fajny pomysł i dobre wykonanie.

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Nie, no zdjęcie dla mnie bomba Aż zazdrość bierze
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Rycerz
    Gość

Domyślnie

piękne

Domyślnie

Bardzo podoba mi się pomysł z tymi winogronami. Ładne zdjęcie.

Szkoda twojego dysku... Ale odpowiedni magicy są w stane wyczarować dane nawet z teoretycznie beznadziejnych sytuacji. Możesz sprobować jeszcze choćby OnTracka - powinni dzałać w Kanadzie (choć pewnie nie są najtansi).
    flickr | momenty.net
    Wyobraźnia i parę szkiełek.

Domyślnie

Ps. Apeluje do wszystkich leni, ktorzy nie maja zgranych zdjec, np. dzieci swoich, pierwsze spacery, przejazdzki rowerem itd.
    ZGRYWAJCIE ZDJECIA NA PLYTY ODRAZU PO PRZEGRANIU ICH DO KOMPUTEROW!!!!
    Zrozpaczona mamusia, ktora stracila kazde takie wazne chwile
    oj wiem coś o tym. ja straciłam niedawno wszystkie swoje zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marrab Zobacz posta
    Nie wiem jaką awarię miał Twój komputer i jacy "magicy" próbowali odzyskać dane, ale wiele idzie uratować jak wspomniał jeden z przedmówców. Mi udało się kiedyś odzyskać około 80% zdjęć znajomego, z dysku który został sformatowany i "spod" zainstalowanego na nowo systemu
    Sformatowanie dysku to pikuś. Gorzej jak pada cały dysk i już nawet komp się nie otwiera, i gdy nawet bios go nie odczytuje.

Domyślnie

Każde dane z twardziela można odzyskać - jest to tylko kwestia ceny
    Jeżeli coś jest bardzo cenne /ale już odżałowane/ można pokombinować domowym sposobem. Najczęściej pada elektronika. Szukamy takiego samego dysku i przekładamy płytkę z elektroniką. Gorzej już i tak nie będzie
    ------------
    Aby całkowicie! wykasować dane trzeba talerze wyprażyć w wysokiej temperaturze. Inaczej, obojętnie co zrobimy i tak jakieś szczątki danych zostaną.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Doskonałe zdjęcie!

Kolorek według mnie jeszcze nie do końca taki, jakby być mógł, ale to ciężko z tym, jest tyle gustów... Ja widzę zbyt żółto-brązowo-pomarańczowy odcień skóry. Ale to są tak niewielkie domieszki, że nie zmieniałbym już ich zbyt mocno. Poza tym nadają kilmat i przy zmianie, owoce będą coraz bardziej naturalne, co tu może nie być pożądane. Proponuję test papierowy - wydrukować. Myślę, że zdjęcie jest tego warte.

Co do archiwizacji danych..... Polecam metodę dysku zewnętrznego na USB, podpinanego co jakiś czas do zrzutu na niego archiwum zdjęć. Następnie odpinasz, tak by w razie jakiejś głupiej awarii spięciowej lub wrednego wirusa itp, nie było problemów. Ma to jeszcze taką zaletę, że można z niego bez problemu pracować, nic nie szumi, nie wyje, a ja mojego używam także do trzymania na nim rzadziej oglądanych filmów oraz instalek i obrazów ISO płyt, póki się nie zapełni. Płyty CD/DVD w moim przypadku już dawno przestały się sprawdzać i nie lubię tego typu nośników. Być może dobre by rezerwowo wypalić już obrobione JPEGi, ale dla RAWów to trochę męcząca robota. Są też podatne na uszkodzenia o wiele bardziej niż twarde dyski.
    Jeszcze jedno jeżeli używacie Lightrooma - razem z RAWami twórzcie kopie zapasowe projektów. Szczególnie przy czasochłonnym retuszu ma to znaczenie.

Domyślnie

sliczna fotka gratki

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów