Powem szczerze niemozliwe... ale ok jedziemy z tlumaczeniemi bo zdjecia nie bronia sie same
od1. taki kadr wlasnie wybralem jest podobne ujecie bez dloni... ale chcialem tam dlon by nie wygladalo ze panne ktos sznurami obwiazał
od2. to ze jest to przypadkowy kadr to Twoje danie kolego... on byl jak najbardziej zamierzony. ona stoi na ziemi... ciezko tu inaczej dynamike wprowadzic... gdybym pokazal ja szerzej bylo by bardzo statycznie ( wiem bo mam pełny kadr )
od3. mina rowniez zamiezona... co do pozy ok nie bede komentowal subiektywizmu
od4. Fajnie ze ktos zauwazyl ta pache. zdjecie wlozone celowo by sprawdzic jak dokladnie oglada sie zdjecia.
Udalo ci sie.... to samo zostalo zrobione na Digu
od5. Tu si ekompletnie nie zgodze... go małe i jak zwrocisz uwage na Exif ( Dig ) na A wiec raczej zamierzone.
i Rowniez nie zgodze sie co do nidopracowanego dołu... dokladnie taki efekt chciałem uzyskac.
od6. zgodze sei co do oczu.. moga sprawiac wrazenie bardzo pojechanych ze wzgledu na białka... co do ich koloru to były saturowane na 10% co do odcieni rak i buzi powiem jedno zadko sie zdarza by kobieta miala identyczny odcien skory na calym ciele. fakt moglem to poprawic ale nie chciałem
od7. subiektywizm
od8. uwydatnione spojrznie.. ktore jest najwanziejsze na zdjeciu. tu nie zgadzam sie co do przesadnego podkreslenia oczu.
od9. i ok ...
od10. Wybacz ale u mnie nie ma przypadkowosci... kazde nawet zje... ujecie jest zamierzone.. kobieta zostala powieszona celowo dokladnie ustawiona na linie.. zamierzone krzywe kadrowanie i zamierozny efekt koncowy...
gdybys tam byl zobaczyłbys ze jest z tego moemntu z 20 ujec... i nieprzypadkowo wybrałem to jedno, gdyz ono jest najmniej przypadkowe.
podsumowanie...podziekował z akonstruktywna subiektywna ocene zdjec.. bez podtekstow. kazda ocena jest subiektywna
kompletnie nie zgodze sie co do przypadkowosci w kadrach.. nie po tych wszystkich latach robienia zdjec... uwielbiam waskie kadry i w nich czuje sie najmocniej. wiem ze 14-24 da sie zrobic dobre zdjecie... ostatnio calutkie wesela strzelam na tym ... a klienci zadowoleni. ( niedlugo w odpowiednim dziale ). Zwracam uwahe na detalemniej lub bardziej. widzisz kolego ja nie robie ..( EDIT Jacek_Z). tylko bardziej portet naturalny. pokazuje co było i jak było bez zbednego upiekszania. niektore elementy ( nieostra dłon z 1 ) sa celowe... wkladasz dynamike do zdjecia, taki maly efekt 3d.
widzisz.. zadno z moich zdjec... a znasz je dosc dlugo nigdy nie było ratowane obrobka... to ja to napietnuje zwlaszcza ratownie zdjec CZB. u mnie czarno białe zdjecie ejst zamierozne juz podczas robienia go ( jakies 75 % zdjec )
co do oczu.... oczywiscie sie zgadzamale widzisz tak jak ty masz ochote ciac modelce palce - bo tak... tak ja mam ochote mocno uwydatnic oczy... ty przesadzasz i ja przesadzam
wiec PEACE
w drukowanej wersji na mojej scianie i w wersji folio na stronie internetowej ( kpaprocki.com ) gwarantuje poprawnosc ( brak kadru i saturacja oka + 3% )
dziekuje za wizyte i ocene .... widzisz mozna normalnie i bez podtekstow i zali....
niedlugo prawdopodonie warsztaty w Krakowie. zapraszam a zobaczysz ze nic nie jest przypadkowe.. i ze kazda mina i kadr jest starannie dobrany oczywiscie lepiej lub gorzej... ale jak sam mowisz nie mozna sie dziec w tym samym miejscu non stop. trzeba eksperymenowac... co czynisz na jednej dwoch sesjach by pozniej zlozyc to do kupy i pozamiatac konkurencje
a no i "pifko" obowiazkowo które przy zmianie nastawienia tez samkowac bedzie inaczej
pozdrawiam harcerskim CZUWAJ BRACIE...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami