Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Format karty

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Format karty

Hejka,

mam SanDiska Extreme IV 4Gb i borsuczy dziad mi cos podumarl... Nie daje sie sformatowac, ani w aparacie, ani na kompie (uzywajac windowsowego standardowego softu).. te zdjecia co na nim sa mozna odczytac (i skasowac) ale jest kilka, na ktorych sie blokuje i ktorych nie mozna usunaac..

czy to juz jest smierc techniczna? slyszalem ze sa jakes softy do formatowania, ktore moga sobie z tym poradzic (choc w cale nie musza..).. macie jakies pomysly, czy karta w kosz?

Uprzedzajac pytania gwarancja tez chyba wiele nie da - mimo, ze dozywotnia podobno - bo kupowalem to w stanach jakis czas temu, papiery standardowo pogubilem i tak : )

dzieki za info wszelakie
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Karty pamięci się psują i skoro format nie działa to klapa ,
    proponuję nową kartę kupić bo ta może i tak w każdej chwili zawieść .

Domyślnie

kupilem, ale tak myslalem ze moze sie da jakos zreanimowac, by byla jako awaryjna : )

pozdr.
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Można pomęczyć kartę na PC ,
    zapisz plikami na max i pełen format ,
    można też z pod Dos format karty zrobić (emulacja Dos w win jest) ,
    nigdy w takie coś się nie bawiłem ale karta jeśli działa to powinno dać radę ją oczyścić .

Uprawnienia umieszczania postów